Lautaro Martinez
Lautaro Martinez

Zagrevanje za paklenu Seriju A: Lautaro odmah gol, het-trik Patrik Šik! Dao ga Saša Lukić, Vlahović čak tri komada (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.07.18. | 22:51

Inter i Roma promovisali pojačanja, Beloti se razgoropadio, Kolarov, Ljajić i Milenković tek kasnije ulaze u ritam

Dan kad su krenuli i Italijani da se zagrevaju za novu sezonu. Osim Napolija (pobedio 4:0), od članova Serije A na teren su izašli Inter, Roma, Fjorentina i Torino, svi su slavili ubedljivo i to bez primljenog gola.

Inter je u sklopu proslave 110 godina kluba igrao sa još jednim timom koji slavi isti jubilej, švajcarskim Luganom. Nerazuri su slavili laganih 3:0, uz napomenu da su debitovale novajlije Stefan de Fraj na štoperu, Radža Najngolan kao zadnji vezni i Lautaro Martinez u napadu. Argentinac je prvi meč u dresu novog kluba obeležio pogotkom, ali mu je šou ukrao mladi Francuz Karamo, koji je ušao u drugom poluvremenu i dao dva gola.

Izabrane vesti

Valja napomenuti da se navijačima predstavio i novi levi bek, Kvado Asamoa (stigao iz Juventusa bez obeštećenja), kao i da je trener Lučano Spaleti poštedeo napora kapitena, te je Mauro Ikardi sve vreme sedeo na klupi.

Inter je meč počeo u formaciji 4-2-3-1: Padeli -  Dambrosio, Ranokija, De Fraj, Dalber - Galjardini, Emers - Politano, Najngolan, Kandreva - Lautaro. U drugom delu igrali su još: Handanović, Asamoa, Šrkinijar, Borha Valero, Karamo, Salsedo, Rorik, Kolidio, Zapa, Nolan, Demirovič.

Roma je uvatila zalet protiv Latine, meču koji je poslužio njenim napadačima da se razmahnu, pa je na kraju bilo 9:0. Trener Euzebio di Frančesko je iskoristio priliku da promoviše petoricu novajlija, na terenu su se našli Ivan Markano, Havijer Pastore, Brajan Kristante, Ante Ćorić i Džastin Kljavert, ali ih je sve zasenio Patrik Šik. Češki napadač koji se mučio u debitantskoj sezoni po dolasku iz Sampdorije spakovao je het-trik za poluvreme, dok je u drugom dva komada dao Edin Džeko. Osim njih pogašali su Ivan Markano, Luka i Lorenco Pelegrini, uz autogol Manesa. Aleksandar Kolarov nije bio u kombinaciji, jer je dobio produženi odmor zbog učešća Srbije na Mundijalu.

Di Frančesko je ostao veran formaciji 4-3-3, pa su u prvom dleu igrali: Mirante - Karsdorp, Manolas, Markano, Lu. Pelegrini – Lo. Pelegrini, De Rosi, Pastore - Under, Šik, Peroti. Drugo poluvreme: Fukato (od 86. Greco) - Florenci, Bjanda, Žesus, Santon - Kristante, Strotman, Ćoric (od 76. Rikardi) - El Šaravi, Džeko, Klajvert.

Torino je startovao tako što je sa 14:0 pregazio Bormio. Blistao je Andrea Beloti (pet golova i asistencija), po dvaput su bili precizni Jago Falke, Akva i Butić, a za nas je ovaj meč značajan jer se u strelce upisao Saša Lukić. Bivši vezista Partizana igrao je u prvom poluvremenu, u jačoj ekipi, što je pokazatelj da trener Valter Macari na njega ozbiljno računa u novoj sezoni. Uostalom, potvrđuje to i potpis novog ugovora do 2023.

Adem Ljajić je, poput Kolarova, na odmoru. Baš kao i Nikola Milenković, zbog čega nije učestvovao u slavlju Fjorentine nad Borgom od čak 17:0. Het-trik na ovom susretu zabeležio je nekadašnji špic Partizana, Dušan Vlahović.

Sve to je nagoveštaj da ćemo naredne sezone gledati fantastičnu Seriju A. Pogotovo posle dolaska Kristijana Ronalda u Juventus.


tagovi

Lautaro MartinezPatrik ŠikSaša LukićDušan VlahovićPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara