"Joahim Lev"
"Joahim Lev"

Zasluženo, ali bilo bi tako i da su pobedili Karleto ili Čolo: Trener godine je Joahim Lev!

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.01.15. | 19:17

Selektor Nemačke dobio prestižno priznanje Fife

Joahim LevJirgen Klinsman je na sva usta hvaljen posle trećeg mesta sa podmlađenom reprezentacijom na Svetskom prvenstvu 2006. godine, ali je pomalo neočekivano odlučio da napusti ekipu dok je još bio "na visokoj nozi". Joahim Lev je stigao nekako tiho, ali je osam godina kasnije svima pokazao da je taj Klinsmanov podvig bio samo početak nemačke dominacije.

U godini Mundijala – reći će mnogi – jedino pošteno je da za najboljeg trenera bude proglašen svetski šampion. Selektor Pancera tako je dobio prednost u odnosu na Karla Ančelotija i Dijega Simeonea.

Izabrane vesti

I nema tu potrebe za svađom – Lev je zaslužio prestižno priznanje pošto je reprezentacija Nemačke na planetarnoj smotri u Brazilu izgledala svetlosnu milju ispred konkurencije. Mada isto tako ne bi bilo nimalo nezasluženo ni da je nagrada završila u rukama Karleta, koji je sa Realom pokorio Evropu i od madridskih "galaktikosa" napravio mašinu za mlevenje protivnika, pa ni Dijega Čola Simeona, koji je u konkurenciji giganata kakvi su Kraljevski klub i Barselona uspeo da "autsajdere" iz Atletika pogura do titule najboljeg u Španiji, pa i finala Lige šampiona u kojem su ga minuti delili od još jednog maltene nestvarnog uspeha.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Real MadridNemackameđunarodni fudbalKarlo AnćelotiJoahim LevDijego SimeoneAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara