""
""

Zaustavite Kirila, zaustavili ste Makedonce, Španci i Katarani nas vozili na ringišpilu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.01.15. | 19:01

Bosanci ispustili pobedu protiv Tunisa u poslednjih pet minuta

Predobra tri meča Svetskog prvenstva u rukometu su iza nas. Možda i najbolji termin do sad. Hrvati su savladali nezgodnu Makedoniju sa 29:26 (15:14) i tako održali stoprocentan učinak. Tunižani su posle ogromne borbe pobedili Bosnu i Hercegovinu sa 27:24 (15:14), dok su nam domaćini sa Katara i Španci priredili pravi ringišpil od meč, jer je ekipa sa Pirinejskog poluostrva odnela pobedu posle mnogo preokreta. Krajnji rezultat je bio 28:25 (8:10).

Hrvatska reprezentacija se vodila maksimom: Ako zaustavimo Kirila Lazarova, zaustavićemo i Makedoniju. To je i uradila. Od kada je počelo drugo poluvreme, naši zapadni susedi nisu mnogo oklevali, odmah su se odvojili na nekoliko golova razlike i tu prednost nisu ispuštali do samog kraja. U pobedničkom timu najbolji je bio Ivan Čupić sa devet golova, dok je legendarni Kiril Lazarov za Makedonce postigao svega sedam, što je za njega malo. Ovo je bio derbi grupe A.

Izabrane vesti

Španci su u derbiju grupe B savladali Katar posle velike drame tokom drugog poluvremena. Meč se lomio na nekih deset minuta do kraja, kada se i prelomio u korist gostujućeg tima. Zanimljivo je da su Katarani platili nekoliko desetina Španaca da navijaju za ovu azijsku zemlju tokom Svetskog prvenstva, pa nas živo zanima kako su se oni osećali. Bilo kako bilo, najbolji u timu svetskog prvaka bio je Valero Rivera sa sedam, dok je za Katar opet blistao Žarko Marković, koji je postigao deset golova.

Pobedili su ih Tunižani posle velike borbe. Da stvari po poraženi tim budu još gore, četiri minuta pre kraja naše komšije su vodile sa dva gola prednosti, ali je onda na scenu nastupio sudija i isključio im dva igrača. Primili su pet golova zaredom i tako su poraženi sa 27:24. Najbolji u timu Tunisa bio je Usama Buganmi sa sedam golova, dok je za Bosnu i Hercegovinu pet dao Dejan Malinović.

Sada je jasno da će Bosanci imati vrlo težak zadatak ukoliko žele da prođu u osminu finala, pošto moraju da se "vade" u meču sa Hrvatskom, koja je prva u grupi, a Tunis igra sa slabašnim Iranom. Makedonci su drugi u grupi, a u meču sa Austrijom će se potruditi da tako i ostane. Španija je prva u grupi A, dok je Katar sada treći iz Slovenije.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žarko MarkovićTunisSvetsko prvenstvo u rukometuSvetsko prvenstvoŠpanijarukometMakedonijaKiril LazarovKatarHrvatskaBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara