""
""

Zenitu je malo jedan Marković, kad Mursija ima Kampaca

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.10.16. | 21:09

Ruski klub pao u produžetku na svom terenu

Španska Mursija uspela je posle produžetka u Sankt Peterburgu da savlada domaći Zenit sa 85:83 u meču trećeg kola Evrokupa.

Izabrane vesti

Još jednu brilijantnu partiju pružio je argentinski bek Fakundo Kampaco koji je pogodio pobedničku trojku 18 sekundi pre kraja za vođstvo španske ekipe od 84:81. Posle toga iskoristio je i jedno od dva slobodna bacanja.

Ništa Zenitu nije pomogla ni nova odlična partija srpskog košarkaša Stefana Marković koji je bio nadomak dabl-dabl učinka sa 15 poena i devet asistencija. Sa druge strane, Kampaco je dobru partiju krunio sa 22 poena, sedam asistencija i čak šest ukradenih lopti.

Košarkaši Cedevite jedva su preživeli gostovanje u Skoplju protiv MZT-a u meču trećeg kola Evrokupa. Zagrebački Sokići slavili su sa 89:85, što im je prva pobeda u pomenutom takmičenju.

Ispostavilo se da je Pjer Džekson, poslednje pojačanje Cedevite, čovek za rešavanje utakmice. On je ubacio poslednja četiri poena gostiju, a dva su bila sa linije za slobodna bacanja na sekund do kraja utakmice.

MZT je uspeo da se vrati u utakmicu, ali je devet sekundi pre isteka vremena izblokiran šut Džoša Bloka za izjednačenje.

Džekson je utakmicu završio sa 29 poena i sedam asistencija, a Filip Krušlin ubacio je 14 poena.

Evrokup, drugo kolo:

Lijetkabelis – Nižnji Novgorod 72:75

Lokomotiva Kubanj – Ulm 62:77

MZT – Cedevita 85:89

Zenit – Mursija 83:85 (posle produžetka)

20.00 Alba Himki
20.00 Olimpija – Hapoel Jerusalim
20.30 Bilbao – Lijetuvos Ritas
20.45 Unikaha - Bajern

(FOTO: Action images)


tagovi

Stefan MarkovićMursijaKK ZenitFakundo KampacoEvroligaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara