"Đanluka Lapadula"
"Đanluka Lapadula"

Život piše romane: Ranijeri pronašao Vardijevog naslednika u Seriji B! Prošle godine u trećoj ligi, sada na naslovnim stranama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.04.16. | 10:32

I na meti Juventusa, Napolija, Lestera, Totenhema...

Đanluka LapadulaPriča kakvu samo italijanski fudbal može da režira. U glavnoj ulozi Đanluka Lapadula, doskora anonimni napadač, koji je pre samo godinu dana terao loptu u trećeligašu Teramu, kasnije kažnjenom zbog nameštanja utakmica. Danas je Lapadula najbolji strelac Serije B, a za njegove usluge raspituju se velikani kakvi su Juventus, Napoli, Sampdorija, Đenova, Kjevo, pa i Lester i Totenhem!

Engleski mediji čak pominju i Barselonu, ali jasno je da je to već preterivanje zarad klikova. Za sve ostale klubove, međutim, postoji i potvrda predsednika Lapaduline Peskare Danijelea Sabatinija.
"Pre 16. maja sigurno se ništa neće potpisati. Juventus i Napoli ga već duže vreme pomno prate, Lester i Totenhem su nekoliko puta imali predstavnike na našim utakmicama, u Italiji su zainteresovani i Sampdorija, Đenova i Kjevo, ali moram da podvučem: Đanluka ima dugoročan ugovor sa nama i otići će samo pod određenim uslovima. Ako ne izborimo promociju u Seriju A to se podrazumeva", kaže predsednik Peskare Danijele Sebastini.

Izabrane vesti

Jasno je, ipak, da će Lapadula otići čak i ako Bjankazuri preko baraža stignu do Serije A. Nije to klub koji je u mogućnosti da odbija milione. Posebno ne za igrača kakav je Lapadula, koji se dugo smucao po nižim ligama pre no što je procvetao na obali Jadranskog mora.

Prve fudbalske korake učio je u Juventusu s obzirom na to da je rođen u Torinu, ali je već sa 14 godina shvatio da tamo za njega neće biti mesta. Barem ne u tom trenutku. Profesionalnu karijeru počeo je u Pro Verčeliju, potom Ivrea, pa sedam godina pod ugovorom sa Parmom, iako je sve vreme bio po pozajmicama  u timovima koje većina ljubitelja fudbala van Italije teško da bi umela da ubode prstom na mapi: Atletiko Roma, Ravena, San Marino, Čezena, Frozinone, Nova Gorica, Teramo.

I onda Peskara. I eksplozija sada već 26-godišnjeg fudbalera, strelca 22 gola u Seriji B ove sezone. Ovaj poslednji protiv Čezena tema je dana na Apeninima. Majstorija karakteristična za ubice sa istančanim golgeterskim njuhom.

Nije ni čudo što Lapadula sada puni novinske strupce širom Apenina. Korijere delo Sport u današnjem izdanju navodi da je gazda Napolija Aurelio De Laurentis spreman da ponudi 6.000.000 evra (priča se 5.000.000 odmah i 1.000.000 za "jeftin" bonus - svega pet utakmica u dresu Napolitanaca) i da je tokom marta već sedeo i razgovarao sa Sebastijanijem. Sastanci su navodno učestali.

Pominje se i da se u Torinu hvataju za glavu, jer je Juve imao nekakav dogovor po kome je Lapadulu mogao da kupi za svega 750.000 evra, ali nije tu klauzulu aktivirao na vreme. Opet, Lapadula je iz Torina i nekako je logično da mu Juve bude najbliži srcu. Osim ako ga Klaudio Ranijeri "ne prevari" i za veće novce odvede u Lester, koji se cele sezone kune u još jednog momka sa kasnim paljenjem - Džejmija Vardija. Totenhem je navodno već otpao, javio se francuski Lil, ali njemu se daju najmanje šanse. Predsednik Đenove Enriko Presiozi krenuo je đonom i navodno nudi 8.000.000 plus bonuse. Sitnica za engleske klubove.

I kakva zbrka u glavi momka koji je do sada sigurno već nekoliko puta pomišljao na to da batali sve i okači kopačke o klin. Baš zato je i zaslužio da uspe. Zato što nije odustajao. Takve igrače fudbalski fanatici najviše vole. Uostalom, tako dobro bi to  Lapadula izgledalo u nekim sportskim almanasima. Zvuči nekako fudbalski. Sa italijanskim šmekom.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

 


tagovi

Serija APremijer ligaPeskaraNapoliLilLester SitiJuventusItalijaEvropaEngleskaĐanluka Lapadula

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara