""
""

Zlatna generacija ponovo na korak od afričkog trona: Obala Slonovače isprašila DR Kongo i plasirala se u finale Kupa nacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.02.15. | 21:52

Izabranici Ervea Renara prilično lagano i ubedljivo savladali su Demokratsku Republiku Kongo u Bati i plasirali se u veliko finale - 1:3

Zlatna generacija Obale Slonovače u Ekvatorijalnu Gvineju došla je sa možda i poslednjom šansom da se u ovom sastavu domogne afričkog trona i čini se da je sada pravi trenutak da to i učini. Izabranici Ervea Renara prilično lagano i ubedljivo savladali su Demokratsku Republiku Kongo u Bati i plasirali se u veliko finale Kupa afričkih nacija - 1:3 (1:2).

Izabrane vesti

Bukvalno od samog starta meča videlo se da je Obala Slonovače daleko kvalitetniji rival, što je ubrzo rezultiralo i vodećim golom. Jaja Ture je u 21. minutu sjajno ispratio akciju svog tima i dodavanje Vilfrida Bonija topovskim udarcem prosledio u mrežu nemoćnog Mutebe Kidijabe.

Ipak, temperamentni golman DR Konga je samo tri minuta kasnije imao je priliku da ponovo pokaže svoje prepoznatljivo proslavljanje gola skakutanjem na zadnjici, pošto je Mbokani doneo izjednačenje svom timu udarcem iz jedanaesterca, kojem je prethodilo igranje rukom Erika Bejlija u kaznenom prostoru Obale Slonovače.

Pravda je zadovoljena tri minitu pre kraja prvog poluvremena, kada je Žervinjo krunisao odličan kontranapad svog tima i na dodavanje Bonija preciznim udarcem atirao Kidijabu.

U drugom poluvremenu prilično mirna situacija na obe strane sve do 68. minuta i kornera za Obalu Slonovače. Jaja Ture je sjano izveo korner Urijeov udarac uspeo je da zaustavi Kidijaba, ali je Vilfrid Kanon udarcem iz drugog plana postavio konačan rezultat.

Obala Slonovače u nedelju od 20 časova igra veliko finale sa pobednikom sutrašnjeg okršaja između Gane i Ekvatorijalne Gvineje (20.00). Dan ranije od 17 časova zakazan je okršaj za treće mesto.

KUP AFRIČKIH NACIJA - POLUFINALE:

DR Kongo - Obala Slonovače 1:3 (1:2)
/Mbokani 24pen - Ture 21, Žervinjo 41, Kanon 68/

Četvrtak:
20.00 Gana - Ekvatorijalna Gvineja

(FOTO: Action images)


tagovi

Žervinjoreprezentativni fudbalObala SlonovačeKup afričkih nacija 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara