"Filip Kostić"
"Filip Kostić"

Značaj provera na Dalekom istoku: Padnu nam Azijati u grupi za SP, a mi spremni

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.17. | 19:36

„Kina je poseban izazov“, kaže Filip Kostić, a Antonio Rukavina dodaje „bolje što prvo igramo s njom, a kasnije sa Južnom Korejom“

Filip KostićDošli, raspakovali se, pa odmah na teren. Samo nekoliko časova pošto su izgubili praktično ceo dan u letu od Beograda, preko Dohe do Guangdžoa, reprezentativci Srbije odradili su prvi trening na tlu Kine, gde ih u petak od 12.30 čeka prvi od dva testa u okviru azijske turneje.

Naš državni tim, koji za ovu priliku predvodi vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić, ima velika očekivanja u duelu sa Azijatima.
Verujem da će utakmica protiv Kine biti interesantna i da će predstavljati jednu vrstu posebnog izazova za nas. Ipak smo ovde dočekani kao selekcija koja je obezbedila plasman na SP i od nas se očekuje da budemo što kvalitetniji u predstojećem meču. Kao i uvek kad igram za nacionalni tim, pružiću sve od sebe da odigramo još jednu dobru utakmicu i ostvarimo pozitivan rezultat“, rekao je Filip Kostić, dobro raspoložen jer je minulog vikenda dao gol u pobedi njegovog Hamburga nad Štutgartom.

Izabrane vesti

Ovo mu je premijerni put da je u najmnogoljudnijoj državi sveta.
Kina je reprezentacija koja želi da napreduje, razvija se i bude sve bolja. Opšte je poznato da se mnogo ulaže u kineski fudbal. Očekujem da u petak na stadionu bude lep ambijent, ovde se fudbal voli i prati, što se uostalom videlo i danas ispred hotela kada su nas dočekali mnogobrojni navijači“, podseća Kostić.

MOZZART kvote 6618 --->>> Kina - Srbija 1 (3,80), X (3,25), 2 (1,95)

Srbija će u petak na megdan Kinezima, a 14. novembra će u Busanu odmeriti snage sa Južnom Korejom. Značaj tih utakmica obrazložio je desni bek našeg tima Antonio Rukavina.
Nije isključeno da nam rival u grupi bude neka selekcija iz Azije, zato nam ove utakmice i služe. Kao i da neke nove zamisli selektora Krstajića prenesemo na teren. To nam neće predstavljati problem, zajedno smo prošli kvalifikacioni ciklus, a lično ga poznajem više od deset godina. Na kraju, želeo bih samo da zahvalim ranijem selektoru Muslinu na poverenju koje mi je ukazao“, rekao je član Viljareala.

Antonio RukavinaPopularni Toni ocenio je da predstojeći mečevi „praktično znače novi početak“ i da se raduje što je prvi rival baš Kina.
Oni su, uslovno rečeno, slabiji rival na papiru od Južne Koreje, ali i selekcija koja zaslužuje maksimalno poštovanje. Zato je dobro što su oni prvi rival, biće potrebno malo vremena da se aklimatizujemo, prilagodimo novim uslovima i vremenskoj razlici. Dolazak u Aziju je dobra priprema za ono što nas očekuje u Rusiji“, dopunio je Antonio Rukavina.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Antonio RukavinaFilip Kostićmeđunarodni fudbalfudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara