""
""

Zona sumraka – Dodić posle neuspeha na EP: Istrošili smo se gledajući prenose sa Novog Zelanda?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.06.15. | 10:15

"Naravno, nije alibi, od srca čestitam Orlićima na fantastičnom uspehu, ali da postoji neki problem unutar tima, pokazao bi se i protiv Danske“, naveo je selektor reprezentaciji do 21 godine

Posle svakog neuspeha neke od fudbalskih selekcija Srbije pomera sa granica bizarnosti kada su u pitanju opravdanja trenera i funkcionera za loše rezultate. Granice se pomeraju iz godine u godinu, a sada je došao red na selektora mlade reprezentacije Mladena Dodića.

Izabrane vesti

Posle poraza od Danske i eliminacije u prvoj fazi Evropskog prvenstva, Dodić je kao jedan od uzroka neuspeha naveo i to što je ekipa ustajala rano kako bi gledala prenose mečeva omladinca sa Novog Zelanda

“Još jedan utisak imam, znam da će možda zvučati neobično, ipak u utakmici protiv Češke izgledalo je kao da smo se 'istrošili' gledajući omladince u jutarnjim satima. Naravno, nije alibi, od srca čestitam Orlićima na fantastičnom uspehu, ali da postoji neki problem unutar tima, pokazao bi se i protiv Danske“, rekao je Dodić.

Očekivao sam pored Filipa Đuričića još neke igrače iz A tima. Savez je učinio sve da izdejstvuje dozvolu, ali recimo nemački klubovi nisu dozvoli Filipu Kostiću i Matiji Nastasiću da nam se priključe.

Ekipa koju predvodi je u prvom kolu EP remizirala sa Nemačkom (1:1), a potom izgubila od Češke (4:0) i Danske (2:0). Završila je kao četvrta u grupi.
“Dosta igrača ove selekcije nije imao dovoljnu minutažu u klubovima, što takođe predstavlja otežavajuću okolnost. Ima vremena za analizu, siguran sam, ipak, da će ova grupa u dogledno vreme svakako kucati na vrata A selekcije. Ponosan sam što sam bio na čelu ovog tima“, naveo je on.

Jedan od najiskusnijih u mladoj reprezentaciji Srbije Filip Đuričić priznao je da ono što je ekipa pokazala na EP nije bilo dovoljno da se prođe dalje.
“Protiv Nemačke bili smo odlični, protiv Čeha katastrofalni, u meču sa Danskom bilo je nešto između, ali svakako nedovoljno da se prođe dalje. Počeli smo protiv Danaca dobro, čvrsto, ali onda totalni pad koncentracije i olako primljeni golovi udaljili su nas od cilja. Evidentno, neka naša minus faza počela je još protiv Čeha i nismo uspeli potpuno da pobegnemo od nje. Teško je, ali u fudbalu mora da se ide dalje i gleda napred. Treba da radimo da što pre budemo na nivou koji si očekuju od nas“, zaključio je Đuričić.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaMladen Dodićmeđunarodni fudbalFilip ĐuričićEP U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara