Zoran Mirković: Vrši se pritisak, možda znam zašto

Vreme čitanja: 4min | uto. 05.03.19. | 14:53

“Bićemo oprezni, trebalo bi da se izborimo sa emocijama”, kaže trener Partizana

Drugačiji Partizan. Za razliku od krhog pod palicom Miroslava Đukića,sadašnji, pod komandom Zorana Mirkovića pokazuje da u njemu ima života i kad ga mnogi otpisuju. Potvrda je partija u 159. večitom derbiju posle kog se – nažalost – manje priča o planu igre i načinu na koji su crno-beli odoleli aktuelnom, verovatno i budućem prvaku, a više o sudijskim propustima, fizičkim obračunima igrača, pa i stručnih štabova.

Sam Mirković je bio akter gužve u finišu, tvrdi da nije udario pomoćnog trenera Crvene zvezde Milana Kosanovića, kako mu spočitavaju, ali je svestan da će eho s Marakane da ga prati u narednim utakmicama, počev već od srede veče kad u Humsku 1 dolazi Radnički. Pogotovo što je najavljen disciplinski postupak zbog koškanja u subotu veče, a možda još više što će samo nekoliko metara od Bate sutra stajati još jedan temperamentar trener, Nenad Lalatović. Neko će reći, eto kazne u najavi.
Vrši se neki pritisak, ne znam iz kog razloga. A možda i znam iz kog razloga. Bićemo oprezni kad su te stvari u pitanju. Trebalo bi da se izborimo sa emocijama”, uverava Mirković pred derbi 25. superligaškog kola.

Izabrane vesti

Posle susreta sa crveno-belima priznao je da je govorio vruće glave i rekao da se za svoje postupke izvinjava. U skladu tim dodatno obrazlaže:
“Derbi je bila velika utakmica, takve stvari su se dešavale pre, a biće ih i posle nas. Mi smo prolazni, a derbi će ostati za vek i vjekova. Svi akteri bi trebalo da oprate pažnju – govorim i o sebi – i u samoj pripremi utakmice, u izjavama pre derbija, situacijama na samoj utakmici, a onda i posle nje”.

Otkrio je i delove razgovora sa kapitenom Crvene zvezde, povodom one izjave o “budalama”.
“Čuo sam se sa Vujadinom Savićem, ispričali smo se, veliki je sportista. Rekao je i on da je preterao i da je malo drugačije razumeo pitanje novinara ili mu je drugačije preneto šta su igrači Partizana rekli”.

Smeta mu što pažnja javnosti nije na fudbalu – ruku na srce, ispodprosečnom u derbiju – nego na reakcijama trenera.-
Epicentar bi trebalo da bude na terenu. Često vaše kolege gube vreme što zumiraju nas (trenere, op. au). Ako mene pitate,najviše bih voleo široki kadar, tu se najbolje vidi. Pričam kao trener. A navijaču je možda zanimljivo da vidi i šta se dešava pored terena”.

O derbiju samo još jedna rečenica. Proširena.
“Ako u oba susreta sa Crvenom zvezdom vodite, pa vođstvo izgubite, ne bi trebalo da budete zadovoljni, ali kad pogledamo kako su momci odigrali oba meča, ne mogu da budem nezadovoljan odnosom, željom, instrukcijama koje su sproveli, mada uvek može bolje”, dodao je Zoran Mirković.

O Radničkom...
Radnički je na tabeli ispred nas, izuzetno je kvalitetan, isti takvi su mu i pojedinci. Izvanredno je vođen rukom kolege Lalatovića, što znači da nas čeka težak zadatak. Nadam se da ćemo navijačima pokloniti dobru utakmicu. Uvek je dobro kad se pojave kvalitetne ekipe, iz toga može da profitira ceo srpski fudbal. To je sad Radnički, sutra, nadam se, Vojodina, od viška kvaliteta glava nikad nije bolela".

Borba za drugo mesto će biti otovrena u slučaju da Parni valjak ostvari pobedu u ovom meču.
"Prvo se borimo za svoj dres i svoj klub, naravno i protiv drugih ekipa. Ulazimo u svaku utakmicu da pobedimo, a kad budemo sabrali bodove videćemo gde smo i na kojoj poziciji".

Da li vas serija Radničkog od 22 kola bez poraza inspiriše?
"Ne. Gledamo sebe. Naravno, u pripremi utakmice analiziramo sve, mnoge stvari kad je Radnički u pitanju pozivaju na oprez. Odlična je to ekipa, njen motor je naš bivši igrač Drinčić, polaze od njega mnoge stvari, tu je novajlija Kojašević, poznajem ga iz reprezentacije Crne Gore, zatim Ranđelović, Grbić, Haskić..."

Nišlije potenciraju kandidaturu za kup, a ne prvenstvo?
“Ako gledamo matematički, bliži su Zvezdi nego mi. Na taj način ako se gleda, imaju i oni šanse za titulu”.

Lalatović isticao da je Radnički posle Zvezde najbolji tim u Srbiji?
“Ako se gleda tabela, može to može da izjavi. Mada, svi imamo druge uglove gledanja. Igrački? Mislim da smo konkurentniji, pokazali smo to protiv najboljih ekipa u ovoj zemlji. Tu smo, rame uz rame”.

Kadrovska situacija i dalje nije blistava.
"Fizički i emotivno smo iscrpljeniji od Radničkog, međutim, pripremamo se za to i što se toga tiče ne bi trebalo da bude kiksa. Radili smo prethodnih dana na oporavku i na detaljima, nadam se da će biti sve u redu. Ostaje žal za Zdjelarom i Zakarićem, ne mogu da igraju zbog kartona, Musa je i dalje van stroja, takođe i Marković, ostali su u kombinaciji. Pantić je spermniji nego pre nekoliko dana. Ne bih da otkrivam tim”.

Crno-beli se nadaju da će publika u velikom broju doći da podrži ovu ekipu.
“Nadam se podršci, pozivam ih da dođu u što većem broju, a mislim da smo nekim igrama u poslednje vreme to i zaslužili”.

Strahinja Pavlović je sačuvao Boaćija, probaće i prvog strelca lige Haskića? Može li mladi fudbaler da napravi kontinutitet dobrih igara?
“Bilo bi idealno, međutim, znamo da na toj poziciji je teško držati koncentraciju u svakoj utakmici i u svakom trenutku. Neću da malerišem, ali sigurno će se u jednom trenutku desiti pad u njegovoj igri, što je normalno. Uživa maksimalno poverenje svih u stručnom štabu. Ne bi trebalo da razmišlja o grešci".

Ako se posle ovog derbija priča o Pavloviću, može li posle narednog o Filipu Stevanoviću?
“Kako da ne… Pričaće se sigurno, budućnost je srpskog fudbala”, zaključuje Mirković.

Foto: Star Sport


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara