ŽREB: Partizan i Bešiktaš posle četiri godine

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.08.18. | 13:52

Naravno, ako crno-beli prođu danski Nordjseland, a Turci opravdaju ulogu favorita protiv LASK-a

Ukoliko u trećem kolu kvalifikacija eliminiše danski Nordsjeland, Partizan će u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope igrati sa - Bešiktašem! Pod uslovom da turski velikan bude bolji od austrijskog LASK-a. To je epilog žreba u Nionu koji je spojio srpskog predstavnika sa četvrtim najboljim timom iz povlašćenog dela kostura, što samo pokazuje kolioko težak zadatak leka crno-bele ako prođu do završnog stepenika eliminacionih borbi.

Iz konkurencije je odmah ispala Sevilja, koja će ako prema očekivanjima dobije Žalgiris, ići na pobednika dvomeča Sigma Olomuc (Češka) - Kairat (Kazahstan), tako da su se nadali u Humskoj da će posle jednog velikog favorita da ih zaobiće i drugi, međutim, već u narednom izvlačenju zapao im je tim iz Istanbula i tako sprečio da se uopšte nadaju lakšim varijantama kakve su iz prve podgrupe bile Makabi iz Tel Aviva i belgijski Gent.

Izabrane vesti

Prvi meč završne runde kvalifikacija na programu je 23. avgusta u Beogradu, a revanš 30. avgusta na Bosforu.

Što se tiče potencijalnog rivala...

Posle dvogodišnje vladavine turskim fudbalom, Bešiktaš je u minuloj sezoni krunu prepustio gradskom rivalu Galatasaraju, iako je imao i te kako uigran i napadački potentan tim. No, ovog leta je, bar je takav početni utisak, slabiji nego lane. Ostao je bez špica Andersona Taliske, koji se posle pozajmice iz Benfike preselio u Guangdžou Evergrande i „odneo“ 25 golova. Njegovo odsustvo pokušaće da nadomesti Umut Najir, lane strelac 14 golova u dresu drugoligaša Ankaragučua, plaćenog svega oko 300.000 evra Osmanlisporu, s kojim je imao ugovor, a bio pozajmljen timu iz Ankare.

Što se drugih promena tiče, najuočljivije su u odbani. Španski golman Fabrisio Ramirez prešao je u Fulam, zahavljujući treneru golmana Hoseu Sampadeu, koji ga je trenirao u Deportivu i Betisu, a sad je deo stručnog štaba Slaviše Jokanovića na Kraven kotidžu. Vodafon arenu je napustio i srpski reprezentativac Duško Tošić, preselivši se, takođe, u Guangdžou, ali onaj sa „priveskom“ R&F, kod Dragana Stojkovića u transferu vrednom 5.000.000 evra. Još jednog centralnog beka, Mateja Mitrovića kupio je Briž, posle šest meseci provedenih na pozajmicu u Belgiji, a kolumbijski štoper Pedro Franko vratio se u otadžbinu, gde će nositi dres Amerike.

U međuvremenu je otkupljen ugovor holandskog krila Džermejna Lensa iz Sanderlenda za 4.000.000 evra, iako na pozajmicu uopšte nije blistao. Rupu u odbrani pokušaće da nadomesti Čileanac Enco Roko (stigao besplatno iz meksičkog Kruz Azula), angažovan je i zadnji vezni Dorukan Tokoz i 19-godišnji špic omladinskog tima Leverkuzena Guven Jalcin. Sva trojica bez obeštećenja. Dobre igre na Mundijalu mogao bi da naplati transferom Domagoj Vida, šuška će da će i iskusni špic Alvaro Negredu potražiti novu sredinu.

U odnosu na sastav koji je pre četiri godine lako savladao Partizan Marka Nikolića u Humskoj (4:0) u grupi Lige Evrope, a u Istanbulu slavio 2:1 (Danko Lazović pogodio prečku u nadoknadi i propustio priliku da izjednači protiv tima Slavena Bilića), u ekipi su i dalje golman Zengin, vezisti HačinsonKavlakUjsalTore i napadač Ozajkup. Još ako se zna da su od ranije tu imena poput PepeaAdrijanaMedelaBabelaAlvara NegredaVagnera LavaPektemeka...

Jasno je zbog čega su Crni orlovi lako pregazili B36 iz Toršavna u prethodnoj kvalifikacionoj rundi: 2:0 na Farskim Ostrvima i 6:0 u Istanbulu. Taman da tim trener Senola Gunesa zaplaši LASK iz Linca.

PAROVI PLEJ-OFA ZA LIGU EVROPE

GLAVNI ŽREB

Sigma/Kairat - Sevilja/Žalgiris
Sarpsborg/Rijeka - Pjunik/Makabi Tel Aviv
Jagjelonija/Gent - Marijopolj/Bordo
Nordsjiland/Partizan - Bešiktaš/LASK
Slovan Bratislava/Rapid Beč - Hajduk Split - FCSB
Apolon/Dinamo Brest - Vitese/Bazel
Rendžers/Maribor - Ufa/Progres
Haifa/Atalanta - CSKA Sofija/Kopenhagen
Dinamo Minsk/Zenit - Hibernijan/Molde
Trenčin/Fajenord - Šturm/AEK Larnaka
Genk/Leh - Spartak Subotica/Brondbi
Olimpijakos/Lucern - Istanbul Bašakšehir/Barnli
Zorija/Braga - Lajpcig/Krajova

STAZA ŠAMPIONA

Olimpija Ljubljana/Helsinki - Crvena zvezda/Spartak Trnava (poraženi iz ovog duela)
Hapoel Ber Ševa/APOEL - Astana/Dinamo Zagreb
Kork/Rozenborg - Salcburg/Škendija
Legija/Didelanž - Alaškert/Kluž
Spartaks Jurmala/Suduva - Seltik/AEK
Šerif/Valur - Karabag/BATE Borisov
Malme/Videoton - TNS/Midtjiland
Torpedo/Kukeši - Ludogorec/Zrinjski

FOTO: Star sport


tagovi

Žreb za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara