"Razgovor prijatelja?"
"Razgovor prijatelja?"

Žulio Baptista namešta mečeve? Dajte nam još jedan gol! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.11.13. | 13:00

Dobacivao je proslavljeni Brazilac protivniku što je izazvalo veliku polemiku u zemlji fudbala

Razgovor prijatelja?Iznenađenja su uvek moguća u fudbalu, ali poraz šampiona od ekipe koja se bori za opstanak uvek podigne obrve na glavi. A kada kamere pritom snime igrača poraženog tima kako hrabri rivala da postigne još koji gol (?!) gnev jednostavno sam navire. Upravo to se desilo u prvenstvu Brazila u kojem su davljenici iz Vasko da Game savladali Kruzeiro sa 2:1, a Žulio Baptista dospeo pod svetla reflektora zbog na prvi pogled sasvim nečasnog postupka.

Proslavljeni Brazilac je, naime, snimljen kako dobacuje štoper Vaska Krisu da krenu i "postignu još jedan".

Izabrane vesti

Tumačenja su različita.

Teoretičari zavere tvrde da je sve u vezi sa namerom Kruzeira, koji suvereno vlada šampionatom sa 15 bodova prednosti nad najbližim rivalom, da na kraju sezone iz Vaska dovede talentovanog vezistu Marlonea. Uprava šampiona zato je smislila lukav plan kako da se dodvori Vasku i smekša kolege iz protivničkog kluba.

Baptista, naravno, negira takve optužbe.
"Snimljen je samo kraj razgovora. Ćaskali smo. Kris me je u šali pitao da li bismo mogli da se opustimo, a ja sam mu odgovorio da ako hoće bodove bolje da daju još koji gol. Ljudi neka misle šta hoće, ali nije bilo ničeg sumnjivog ovde", naveo je Baptista, a njegove reči potvrdio je i Kris, koji tvrdi da je u pitanju bila samo rasprava dobrih prijatelja.
"Niko nam ništa nije poklonio", kategoričan je Kris.

(FOTO: screenshot, via Youtube)


tagovi

BrazilJužna AmerikaKrisKruzeiromeđunarodni fudbalNamestaljkanameštanjeVasko da GamaŽulio Baptista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara