Žurka u Francuskoj: Proradio Dembele, dao ga Le Talek, Škuletić asistirao, opet drama u Marseju, pljuštali crveni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.09.18. | 21:09

Radonjić ceo meč protiv Strazbura ogledao sa klupe za rezerve

Francusko fudbalsko prvenstveno definitivno spada u red najinteresantniji u Evropi. Ne samo što se radi o zemlji svetskih prvaka, već o takmičenju u kojem svak svakog može da pobedi  sve. Dobro, svako može da pobedi skoro svakog, da ne ubacujemo Pari Sen Žermen u to društvo. Bilo kako bilo, ovo vanredno kolo Lige 1 obeležilo je nekoliko interesantnih mečeva.

Krenimo redom. Olimpik iz Liona dočekao je da mu proradi najveće pojačanje letnjeg prelaznog roka, Musa Dembele. Napadač pristigao iz Seltika bio je igrač utakmice u pobedi na gostovanju kod Dižona od 3:0.

Izabrane vesti

Momak rođen u predgrađu Pariza bio je dvostruki strelac, u 16. i 19. minutu, a to su mu bili prvi pogoci u dresu Liona. Konačan rezultat već u 35. minutu postavio je Martin Terije. Gosti su meč završili sa desetoricom igrača, jer je u 66. minutu drugi žuti zaradio Tusar.  Ali, ni Dižon im u ovom segmentu nije ostao dužan, pa je na isti način van terena morao Loidis u drugom minutu nadoknade.

Monpelje je kao gost uspeo da osvoji bod na gostovanju Kaenu - 2:2. Domaćin je poveo u desetom minutu preko Kauija, a izjednačio je u 37. Delor posle dodavanja glavom Petra Škuletića. Monpelje je do potpunog preokreta došao golom Damijena le Taleka pošto se dobro snašao posle kornera, ali je konačan rezultat postavio Bamu u 63. minutu. I ovde je pao crveni karton, a zaradio ga je Hilton sedam minuta pre kraja meča zbog starta sa dve noge.

Bordo je nastavio da igra po sistemu toplo-hladno, a sada je došao red na pobedu. Žirondinci sun a svom terenu savladali četvrtoplasirani Lil sa 1:0. Strelac jedinog pogotka bio je napadač Fransoa Kamano u sedmom minutu. Nalazi se ovaj momak u odličnoj formi, to mu je od početka sezone sedmi gol u svim takmičenjima. Da se ispoštuje neko nepisano pravilo večeras, i ovde je palo isključenje. Sumaro je dobio drugi žuti karton u 89. minutu.

I za kraj Olimpik Marselj. Sa njim ne može bez drame, a ekipa Rudija Garsija večeras je na Velodromu pobedila Strazbur sa 3:2. Gol vredan tri boda postigao je Valer Žermen u 90. minutu, a samo minut ranije izjednačio je Nuno da Košta.

Sjajno su gosti otvorili duel i poveli u 27. minutu preko Kenija Lale, a tek nakon toga Marselj je krenuo u napade svim silama. I za vrlo kratko vreme u finišu prvog poluvremena došao je do preokreta.

Najpre je u 41. minutu Dimitri Paje izjednačio, vodeći gol za Marselj dao je Sanson tri minuta kasnije. U nastavku meča, pogađate – crveni karton. Dobio ga je Amavi u 52. minutu zbog oštrog faula na sredini terena. Srpski internacionalac Nemanja Radonjić ovaj meč posmatrao je sa klupe za rezervne igrače Marselja.

 

FRANCUSKA 1 - 7. KOLO:

Utorak

Monako - Anže 0:1 (0:1)
/Baoken 27/

Nant - Nica 1:2 (0:1)
/Sala 57 - Žale 31, Makengo 69/

Tuluz - Sent Etjen 2:3 (0:1)
/Gradel 63, Durmaz 78 -  Dioni 23, Kabelja 66, Salibur 75/ 

Sreda

Amijen - Ren 2:1 (0:0)
/Gnaore 51, Guano 66 - Grenije 81/

Dižon - Lion 0:3 (0:3)
/Dembele 16, 19, Terije 35/

Marselj - Strazbur 3:2 (2:1)
/Paje 41pen, Sanson 44, Žermen 90+1 - Lala 27, Da Košta 89/ 

Nim - Gengan 0:0

Bordo - Lil 1:0(1:0)
/Kamano 7/

Kaen - Monpelje 2:2 (1:1)
/Kaui 10, Bamu 62 - Delor 37, Le Talek 51/

21.00:  (1,15) Pari Sen Žermen (8,50)  Rems (15,00)  

***Kvote su podložne promenama

Foto: Action images


tagovi

Damijan Le TalekPetar ŠkuletićNemanja RadonjićValer ŽermenDimitri Paje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara