""
""

ZVANIČNO: Anderson potpisao za Fiorentinu i zahvalio se Junajtedu

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.14. | 13:37

Brazilski vezista posle šest i po godina napustio Old Traford i već odradio prvi trening sa četom Vinćenca Montele

Posle šest i po godina, brazilski vezista Anderson (25) je rekao zbogom Mančester Junajtedu i Old Trafordu. Anderson je od danas i zvanično član italijanske Fiorentine, koja ga je pozajmila od Crvenih đavola do kraja sezone, a narednog leta će ga najverovatnije i potpuno otkupiti od engleskog kluba.

Izabrane vesti

Anderson je prošao lekarske pregelede i danas odradio prvi trening sa ekipom Vinćenca Montele. Putem društvene mreže Instagram se oprostio od nekadašnjeg kluba i zahvalio se Mančester Junajtedu.
„Hvala Firoentini na ovoj prilici i što veruje u mene. Obećevam vam da nećete zažaliti zbog ovakve odluke i daću dve od sebe da opravdam očekivanja i da klub bude srećan zbog mog dolaska. Takođe, hvala i Mančester Junajtedu za sve ove godine, ali sada mi je bili potrebno da igram. Bilo je zadovoljstvo i čast igrati za klub poput Junajteda i želim da im se zahvalim na svemu što su uradili za mene. Nikada neći zaboraviti saigrače i prijatelje u Junajtedu, sve te divne ljude u klubu i naravno navijače koji su mi uvek pružali podršku. Zauvek će biti u mom srcu i želim im sve najbolje. Ali, morao sam da odem jer mi je sada najpotrebnije da igram, a Fiorentina mi je dala tu mogućnost”, napisao je Anderson na Istagramu posle potpisivanja ugovora sa Fiorentinom.  ž

Anderson je član Mančester Junajteda postao u leto 2007. godine kada je za 30 miliona evra stigao iz Porta sa oreolom jednog od najtalentovanijih fudbalera sveta. Postao je tek drugi Brazilac u istoriji (prvi je bio Kleberson) Mančester Junajteda.  Ferguson mu je davao šansu, ali Anderson nikako nije uspevao da se nametne i promoviše u standardnog člana veznog reda. Za Mančester Junajted je odigrao 179 mečeva i postigao devet golova. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Zima 2014Serija APremijer ligaItalijaFjorentinaEvropaEngleskaAnderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara