ZVANIČNO! Bajern aktivirao prvu bombu za leto

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.19. | 10:09

Hasan Salihamidžić potvrdio transfer

Bajern je konačno priznao: Benžamin Pavar će zadužiti pripremu Bavaraca!

Transfer o kojem se priča još od letošnjeg Mundijala na kojem je Pavar zablistao sa Francuskom će biti realizovan na kraju sezone. Bajern je još letos pokušao da dovede Pavara iz Štutgarta, ali su Švabe odbijale sve ponude, na kraju i onu od 50.000.000 evra. Bavarci su imali usmeni dogovor sa igračem, ali ne i sa Štutgartom…

Izabrane vesti

Klub iz grada Mercedesa je tada svesno rizikovao znajući da će Pavar od 1. januara ove godine imati fiksnu otkupnu klauzulu od 35.000.000 evra. Izgubili su petnaestak miliona evra, ali su zadržali Pavara do leta. Ali tu su im ruke vezane. Bajern će aktivirati otkupnu klauzulu i dovesti univerzalnog defanzivca koji u reprezentaciji blista kao desni bek, a u klubu kao štoper.
Mogu da potvrdim da će nam se Pavar priključiti od 1. juna i da će potpisati petogodišnji ugovor. On je mlad igrač koji je već postao i svetski šampion. Jako smo srećni i ponosni što će takav fudbaler igrati za Bajern”, rekao je Bajernov sportski direktor Hasan Salihamidžić.  

Bajern je tako isterao svoje i dobio dugotrajno rešenje u poslednjoj liniji. Pavara su želeli Barselona i Napoli, bili su spremni da plate otkupnu klauzulu, ali igrač ih je odbio jer je još ranije postigao dogovor sa Bajernom. Pavar će biti zamena za Džeroma Boatenga koji je takođe sa uspehom pokrivao pozicije štopera i desnog beka. Očekuje se da Bajern uskoro aktivira i otkupnu kaluzulu Pavarovog zemljaka i kolege iz reprezentacije Francuske Lukasa Ernandeza. Njega bi Atletiku trebalo da plate 80.000.000 evra i da dobiju tandem francuskih repreentativnih bekova koji sa podjednakim uspehom pokrivaju i štoperske pozicije. 

(FOTO: Reuters)


tagovi

Benžamin PavarZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara