ZVANIČNO: Bajern kupio najskupljeg fudbalera kojeg je Amerika napravila!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 20:57

Bavarci srušili rekord

Kakav transfer Bajerna iz Minhena! Konačno su i Bavarci odrešili kesu. Do sada su doveli Gorecku za džabe i vratili Gnabrija sa pozajmice, a danas su konačni i platili za neko pojačanje

Najveći nemački klub je i zvanično potvrdio transfer supertalentovanog kanadskog napadača Alfonsa Dejvisa iz Vankuvera. Momak ima samo 17 godina i priključiće se Bavarcima od 1. januara sledeće godine, kada u međuvremenu postane punoletan. Potpisao je ugovor do 2023. godine. 

Izabrane vesti

Bajern je platio fiksno obeštećenje od 13.000.000 evra Vankuveru, ali transfer bi sa bonusima mogao da naraste do 19.000.000 evropskih novčanica. Klub iz Kanade je isterao svoje jer je odbio početnu ponudu Bavaraca koja je iznosila 10.000.000 evra.

Dejvis je tako postao najskuplji fudbaler u istoriji MLS lige. Do sada je najskuplja prodaja iz MLS lige bio prelazak Džozija Altidora u Viljareal pre 10 godina za 6.500.000 evra. Dejvis ga je debelo nadmašio.

Dejvis je dete liberijskih izbeglica rođeno u humanitarnom prihvatilištu u Gani. Kao petogodišnjak se preselio u Kanadu gde je poečo da se bavi fudbalom. Za seniore Vankuvera je debitovao sa samo 15 godina i dva meseca i već tada je bilo jasno da je reč o velikom talentu. Pre dve godine je sa 16 godina debitovao u MLS ligi i postao drugi najmlaći igrač u istoriji takmičenja.

Priča o Vankuverovom supertalentu je došla i do Bajernovoih sakuta koji su ga pratili mesecima. Kada su se u trku uključili Mančester Junajted, Čelsi i Liverpul, Bajern je reagovao i sportski direktor Hasan Salihamidžić je prešao na posao. Otišao je u Vankuver, dogovorio se, poveo Dejvisa u Nemačku gde su obavljeni lekarski pregledi i potpis ugovora.

Mlado krilo će narednih pola godine igrati u Vankuveru kao pozajmljen igrač Bavaraca, a od 1. januara će se priključiti ekipi Nika Kovača.


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Alfonso Dejvis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara