"Mahmud Daud"
"Mahmud Daud"

ZVANIČNO: Daud ima novi klub!

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.03.17. | 12:51

Borusija Menhengladbah potvrdila vest

Mahmud DaudPutem Marka Rojsa. Mahmud Daud ovog leta napušta jednu Borusiju i ide u drugu. Borusija iz Menhengladbaha danas je zvanično potvrdila da je prodala 21-godišnjeg vezistu imenjakinji iz Dortmunda!
"Odluka je doneta. Daud nas napušta. Izabrao je Borusiju Dortmund", rekao je sportski direktor Menša Patrik Eberl baš u danu u kome su nemački mediji objavili da je Liverpul Borusiji ponudio čak 25.000.000 evra na ime obeštećenja, a Daudu 7.500.000 samo za potpis.

Daud je ipak rekao ne. Iako će to "ne" skupo koštati njegov dosadašnji klub, jer je po ugovoru sa Menšom Daudova sloboda koštala skromnih 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Borusija nije saopštila finansijske detalje saradnje. Ranije se pisalo da je Dortmund spreman da je odobrovolji i dodatnim novcem u premijama.
"Bitno je da smo prelomili. I za Mahmuda i za nas. Sada smo to pitanje skinuli s dnevnog reda. Ovaj transfer je još jedan dokaz da znamo da radimo posao. Naš posao je da razvijamo mlade igrače. A novac koji ćemo dobiti od Dauda ćemo investirati. Nadamo se da ćemo pronaći adekvatnu zamenu", ističe Eberl.

Mahmud Daud je u Borusijinu akademiju stigao 2010. godine, a član prvog tima je od sezone 2013/2014. Odigrao je 52 ligaške utakmice, 16 evropskih i sedam u kupu. Postigao je sedam golova i namestio još 14.

Ugovor sa Borusijom iz Dortmunda potpisao je na pet sezona.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundBorusija MenhengladbahEvropaMahmud DaudNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara