""
""

ZVANIČNO: Everton potpisao Kina! Drugi je klub u Evropi po količini potrošenih para na pojačanja

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.17. | 21:09

Još veći transfer nego što se očekivalo

Sve što je obećao do sada u prelaznom roku, Everton je i ispunio. Videli su golmana na duže staze u Džordanu Pikfrodu - platili su ga! Želeli su Ajaksovog kapitena u srcu veznog reda - doveli su ga! Namirisali su supertalentovanog Onjekurua - uzeli su ga ispred nosa Vengeru. Najavili su i dovođenje Sandra Ramireza - danas su ga potpisali! A spisak prve serije pojačanja zatvara Majkl Kin!

Izabrane vesti

Štoper Barnlija i reprezentacije Engleske je večeras i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Evertona. Danas je prošao lekarske preglede i potpisao je petogodišnji ugovor sa Karamelama.

Za momka kojeg je barnli platio Mančester Junajtedu samo 2.000.000 funti, Everton je večeras iskeširao 25.000.000 funti! U prevodu, 28.500.000 evra. Ali to nije sve. To je samo osnovni deo transfera. Everton bi mogao da isplati i bonuse koji će ceo transfer podići na 30.000.000 funti. To je više od 34.000.000 evra! Ako ostvari bonuse, Kin će biti drugo najskuplje pojačanje u istoriji kluba sa Gudisona. Romelu Lukaku je plaćen nešto više od 35.000.00 evra pre tri godine.

Kin je na početku prelaznog roka figurirao kao pojačanje Mančester Junajteda, ali se Murinjo odlučio za Lindelefa. Ronald Kuman je maldog Engleza odavno označio kao novog komandanta odbrane i nije gubio vreme u pokušaju da ga angažuje.

Ovo znači i da je Everton do sada potrošio 98.000.000 evra na pojačanja u letnjem prelaznom roku, po čemu su drugi na listi trošadžija u Evropi ovog leta. Ispred je samo Milan koji je do sada potrošio 123 miliona evra na šest pojačanja ako se računaju i obavezni otkupi ugovora Kesija i Borinija koji su samo papirološki zavedeni kao pozajmice. I ne računaju se bonusi.  

Ali još nije kraj što se tiče Evertona... Žele do kraja prelaznog roka da dovedu Gilfija Sigurdsona i Andrea Greja čime bi fudbalsku pijacu završili sa preko 150.000.000 evra utrošenih na pojačanja. Dve trećine toga će finansirati prodaju Lukakua u Čelsi ili Mančester Junajted. 


tagovi

Premijer ligaMajkl KinEvropaEvertonEngleskaBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara