""
""

ZVANIČNO! Fudbale, čuvaj se - vratio se Lučano Mođi! U Partizani

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.04.17. | 15:48

Najkontroverzniji fudbalski radnik opet jaše

Lučano Mođi se vratio u fudbal! Najkontroverzniji „fudbalski radnik“ Italije je potpisao ugovor sa albanskim Partizanijem iz Tirane. Saradnja je overena na tri godine, a Mođi će imati ulogu savetnika u klubu.

Izabrane vesti

Lučano Mođi je bio glava Juventusove hobotnice koja je raskrinkana u aferi Kalčopoli. Tada je slavni klub izbačen u Seriju B i oduzete su mu dve titule. Zajedno sa  Juventusovim direktorima Betegom i Điraudom, Mođi je bio član „Trijade“ koja je organizovala nameštanje utakmica, sudija, suspenzija u korist Juventusa. Osuđen je kao glavni organizator nečasnih radnji koje su 2006. godine potresle italijanski fudbal i nanele veliku ljagu na ime Juventusa.

Laki Lučano kako mu glasi nadimak po čuvenom mafijašu je u aferi Kalčopoli osuđen na pet godina i četiri meseca zatvorske kazne i dobio je doživotnu zabranu obavljanja funkcija u fudbalu. Suđeno mu je i zbog pretnji igračima i malverzacija prilikom transfera, a osuđen je i na četiri meseca zatvora zbog pretnji Rominom direktoru Baldiniju.

Partizani iz Tirane trenutno deli prvu poziciju na tabeli albanskog šampionata i ako osvoji titulu prvaka, mogući je rival naših Crvene zvezde ili Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona narednog leta. U albanskom klubu su istakli da su jako ponosni što 79-godišnji Mođi moći da im iskustvom i veštinama pomogne da ostvaruju što bolje rezultate na domaćoj i internacionalnoj sceni.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ALućano MođiItalijaEvropaAlbanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara