Zvanično: Lajpcig častio Poulsena novim ugovorom, nema otkupne klauzule

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.19. | 14:52

Ponajbolji igrač Bikova nagrađen za dobra izdanja

Lajpcig je odneo jednu od dve velike pobede u pregovorima oko produžetka saradnje. Jusuf Poulsen danas je zvanično potpisao novi ugovor sa Bikovima, sada je na čekanju najcenjeniji igrač Timo Verner.

Danski ofanzivac je na postojeći ugovor dodao još jednu sezonu, pa će se u klubu zadržati do juna 2022. godine. Nije nikakvo iznenađenje što je Lajpcig odlučio da produži saradnju s mladim napadačem, pošto je praktično nagrađen za dobre igre u ovoj sezoni. Poulsenu je ovo najbolja sezona u dosadašnjoj karijeri i dosad je upisao 15 golova u svim takmičenjima, od čega 12 u Bundesligi, na šta je nadovezao još šest asistencija. Trenutno je bolji strelac od Tima Vernera koga, istina, nije bilo neko vreme zbog povrede.

Izabrane vesti

Dugo se Poulsen tražio u redovima Lajpciga po dolasku Lingbija pre šest godina, igrao je solidno, ali izgleda da je ovo konačno sezona njegovog velikog proboja na klupskom nivou. 
„Jako smo zadovoljni što je Poulsen potpisao na još godinu dana. Imamo jaku konekciju i to svi vide. Jusi je neprocenjiv“, poručio je trener Ralf Hangnik i dodao:
„Jusi je pravi primer šta se dešava kada talenat s pravim mentalnim sklopom, jakim karakterom i dobrim navikama radi na sebi. On je fantastičan igrač i radujemo se svakom njegovom narednom pogotku“.

Ono što je možda i najvažnije u ovom trenutku za klub jeste da izlazna klauzula ne postoji, što znači da Lajpcig može da diriguje cenu svog napadača, u slučaju da eventualne ponude pristignu na adresu. 
„Jako sam srećan što sam potpisao novi ugovor s Lajpcigom i nadam se da ću ostati u klubu još dugi niz godina. Ovde sam odrastao i želim da nastavim svoje putovanje. To što je ugovor produžen na još godinu dana od prvobitnog ne znači da neću ostati i duže“, uverava Poulsen.

Odličan posao za Lajpcig, čija su deca sve više na radaru najvećih klubova Evrope. Sada još kad bi Verner potpisao...

Foto: Reuters


tagovi

Jusuf Poulsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara