"Još da su mu u Vili pogodili ime..."
"Još da su mu u Vili pogodili ime..."

Zvanično: Remi Gard vodi Aston Vilu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.15. | 18:24

Nekadašnji trener Liona potpisao ugovor do juna 2019. godine iako u klubu ne znaju ni kako mu je ime

Još da su mu u Vili pogodili ime...

Očekivano, Aston Vila je danas i zvanično imenovala Remija Garda za novog trenera. Iskusni 49-godišnji Francuz parafirao je sa ekipom sa Vila Parka ugovor do juna 2019. godine.

Izabrane vesti

Zanimljivost oko angažovanja francuskog stručnjaka predstavlja podatak da su ljudi zaduženi za medijsku promociju u Aston Vili loše napisali njegovo ime, sa latiničnim slovom "y" na kraju, što nije pravilan način jer je on Remi sa "i" na kraju, pa se na socijalnim mrežama navijači uveliko šale na račun birmingemskog kluba.      

Remi Gard je tri sezone sjajno predvodio Lion sa kojim je osvojio Kup Francuske i dospeo do četvrtfinala Lige Evrope, a što je najvažnije u igru ovog tima implementirao je sopstveni prepoznatljivi stil fudbala, koji očekuju da vide i u Birmingemu.
„Izuzetna je čast postati menadžer ovako uglednog kluba. Predsednik i uprava imaju ambiciozne planove sa Aston Vilom, a meni je drago što su u meni videli čoveka sposobnog da im u tome pomognem. Očigledno je da nas očekuje težak posao, ali se radujem izazovu i želim iskrenu podršku svih onih koji vole Aston Vilu“, istakao je Gard.

Vlasnik kluba, američki biznismen Rendi Lerner, veruje da je Francuz pravi čovek za posao.
„Remi je došao kod nas sa idejama, iskrenošću, humorom i čvrstim razumevanjem onoga što je potrebno Aston Vili, a to su naporan i neumoran rad, kreativnost i želja za pobedom. Ne krijemo da smo 100 odsto uz njega, prošlog leta smo doveli talentovana pojačanja i potreban nam je neko ko će te igrače usmeriti na pravi put. Upravo je to Remi, kome želimo puno uspeha“, istakao je Lerner.  

Naravno, Gard neće večeras voditi Aston Vilu na gostovanju u Totenhemu, iako će biti na Vajt Hart Lejnu, već će debitovati na klupi birmingemskog kluba u narednom kolu na meču sa Mančester Sitijem.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: twitter/Aston Villa)


tagovi

Rendi LernerRemi GardePremijer ligaEngleskaAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara