""
""

ZVEZDA: A za omladinsku školu 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.05.15. | 09:21

„Škola mora da bude kamen temeljac našeg razvoja, nedopustivo je da nemamo reflektore i teren sa veštačkom travom“, poručuje Zvezdan Terzić

S ponosom u Crvenoj zvezdi pričaju o pet bisera u prvom timu poniklih u omladinskoj školi, na sve to nakalemio se trijumf mlađe kadetske selekcije u etno selu Stanišići... Međutim, situacija oko omladinske škole najtrofejnijeg srpskog kluba mogla bi da se opiše onom narodnom: „Spolja gladac, a unutra jadac“.

Očajna infrastruktura i podatak da klub ne isplaćuje stipendije najtalentovanijim dečacima nagoveštava da rukovodstvo Crvene zvezde neće moći još dugo da jede osnovnu supstancu. Naravno, ako se nešto ne promeni. A generalni direktor crveno – belih Zvezdan Terzić najavljuje promene i lepa ulaganja.
„U najkraćem roku, za mesec ili dva, potrebno je da u omladinsku školu investiramo. Nedopustivo je da nemamo teren sa reflektorima u omladinskoj školi. Zimi kad padne mrak omladinska škola može da radi do četiri, jer tada pada mrak. A omladinska škola treba da bude naš kamen temeljac razvoja kluba, da svaki dan radi do ponoći. Nemamo ni terene sa grejačima, i što je najgore nemamo halu za treninge. Omladinska škola mora da bude strateški važna za klub“, rekao je Zvezdan Terzić.

Izabrane vesti

Pitanje je i koliko su treneri mlađih kategorija motivisani da rade u uslovima opšte nemaštine.
„Da li vi znate da Crvena zvezda nije isplatila stipendije deci 12 meseci? Tek smo to uradili pre nekoliko dana. Kakvu je poruku slao klub u prethodnom periodu, bilo je ono: „Deco, bežite odavde“. Takođe u omladinsku školu mora da se dovedu najbolji kadrovi. Barselona je krenula napred kada je Seri Fereru rekla da ne radi u Selti za milion evra, nego da dođe u Barselonu za 200 hiljada više i petogodišnji ugovor. Kada sam išao u Barselonu 1998.godine video sam da na teren izađe pet trenera i 16 kadeta. Onda, oni mogu da se bave ntom decom. A šta naš jedan trener da nauči 24 dečaka“, dodao je Terzić.

(Foto Star Sport)


tagovi

zvezdina omladinska skolaZvezdan TerzićSuperligaSrbijaEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara