""
""

Zvezda dobro krenula: Preokret protiv četvrtog tima Ukrajine, bomba Poletanovića, rezervisti baš grizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.06.16. | 19:18

U prvom meču na pripremama u Sloveniji, srpski šampion slavio 3:1 protiv Zorije

Crvena zvezda je odli;no odradila prvu proveru na pripremama u Sloveniji. Serija prijateljskih utakmica u Termama Čatež je otvorena pobedom protiv ukrajinske Zorije - 3:1.

Izabrane vesti

Posle dva trening meča protiv srpskih niželigaša Hajduka iz Beške i Borca iz Starčeva koje su ubedljivim reultatima rešili u svoju korist, crveno-beli su pripreme u Sloveniji otvorili protiv ekipe koja je prethodnu sezonu završila na četvrtom mestu ukrajinskog šampionata i dala tri reprezentativca za aktuelni EURO u Francuskoj. Zoriji je to takođe bila prva prijateljska utakmica na pripremea u Sloveniji.

Zvezda je meč počela praktično u najjačem sastavu: Kahriman - Cvetković, Fibel, Al. Luković, Ibanjez - Le Talek, Donald - Srnić, An. Luković, Katai - Vijeira.

Od standardnih čalnova prve postave nedostajao je Petković, a šansu da se nametne je dobio Andrija Luković.

I Ukrajinci su počeli u najjačem sastavu: Ševčenko, Forster, Suhockij, Hordijenko, Kamenjuka, Sivakov, Čajkovski, Ljubenović, Paulinjo, Kvasov, Kulač

Iako i jedni i drugi tek počinju da hvataju formu, početak utakmice nije nagoveštavao ovakav epilog. Posle centrašuta Ljubenovića sa levog krila u petom minutu, strelac je bio Paulinjo. Uprkos vođstvu, Ukrajinci su nastavili da napadaju, pokazali viši nivo fizičko spreme i uglavnom se igralo na Zvezdinoj polovini. Treba istaći i da se meč igrao po izuzetno sparnom vremenu zbog čega je u prvom poluvremenu bilo i pauza za osveženje. Zorija je imala nekoliko dobrih šansi za gol, bila opasna iz prekida, dok je Zvezda bila bez iole ozbiljnih šansi. Čak je Zorija mogla i do 2:0, ali je njen fudbaler slučajno izblokirao saigrača na nekoliko metara od gola.

Ali posle pola sata igre, situacija je počela da se menja. Zvezda je uspostavila balans na terenu, preuzela posed lopte i počela da igra svoju igru. U tom periodu je stigao i izjednačujući gol. Ibanjez je posle duplog pasa iznudio korner koji je i sam izveo. Praktično je pogodio u glavu Kataija, koja na atipičan način postiže prelep gol glavom pošto je pogodio sam gornji ugao protivničkog gola.

Izjednačujući gol je dao krila Zvezdi i od tada je Zorija bila u podređenom položaju. Prve izmene na poluvremenu je napravio trener Zorije koji je u igru počeo da uvodi rezerviste. Crvena zvezda je do 66. minuta igrala u istom satsavu, a onda je zamenjeno svih 11 igrača. U poslednjih pola sata, Zvezda je igrala u sastavu: Supić - Petković, Rendulić, Mičel, Ristić - Poletanović, Babunski - Avramovski, Jovović, Plavšić - Sikimić.

I na drugoj strani je izmenjen ceo tim, a u tom odnosu snaga su se bolje pokazali Zvezdini rezervisti. Jovović je iznudio penal koji je Sikimić u 77. minutu pretvorio u gol preciznim udarcem sa bele tačke. Samo dva minuta kasnije je viđen najlepši potez na meču. Odbrana ukrajinskog tima je nakratko otklonila opoasnost i izbila loptu na 20 metara, a na nju je natrčao Marko Poletanović i razoranim udarcem iz prve postigao golčinu.

Zvezda je do kraja zadržala prednost, a rezerevisti pokazali da će biti žestoke konkurencije za mesto u timu. 


tagovi

SuperligaSrbijaMarko PoletanovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara