Pep Gvardiola (Printscreen)
Pep Gvardiola (Printscreen)

Više od rivalstva! Gvardioline suze i Klopovo priznanje: Pep je najveći trener na svetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 12:30

Dvojica stručnjaka koja su obeležila maltene deceniju u Premijer ligi pokazali šta znače jedan drugom

Šest titula Premijer lige u sedam sezona doneo je Pep Gvardiola Mančester Sitiju. Imao bi verovatno i 7/7 da se u sezoni 2019/20 nije isprečio Jirgen Klop. Nijanse su odlučivale u sezonama 2018/19 i 2021/22 kada je Liverpul ostajao bod iza Sitija. Ali Gvardiola je kralj fudbalskih nijansi, detalja, sitnica koje život znače.

Jučerašnji dan bio je poseban za obojcu trenerskih giganata. Klop se oprostio od Enfilda posle devet sadržajnih godina, ispunjenih nezaboravnim trenucima fudbalske euforije, ali i mnoštvom onih što teraju suze na oči. Za to vreme Gvardiola je postao besmrtan i u engleskim fudbalskim okvirima.

Izabrane vesti

Još pre koji mesec kada je obelodanjeno da Klop odlazi na kraju sezone, znalo se da će njihov martovski sudar, 30. po redu, biti i poslednji - do neke druge prilike, ako je ikada i bude. A fudbalska sudbina bila je toliko pravična da se njihov poslednji šah završi remijem... Pa makar to bilo i na štetu Liverpula kojem u dubokoj sudijskoj nadoknadi nije sviran čist penal nakon pogibeljnog starta Žeremija Dokua nad Aleksisom Makalisterom.

Klop je ostao za nijansu bolji u međusobnim nadmudrivanjima sa 12 pobeda, dok je nakon njihovog sedmog remija, Gvardiola ostao na 11 trijumfa. Moderni fudbal ne poznaje veći rivalitet. U skladu sa zaostavštinom koju su zajedničkim snagama gradili, na kraju su, imali šta da kažu jedan o drugom. Velikim rečima, onim što će biti upamćene.

"Šta god da se desi sa onih 115 optužbi (Sitija za kršenje FFP), Gvardiola je najbolji trener na svetu. Stavite bilo kog drugog menadžera u taj klub, na njegovo mesto, neće osvojiti ligu četiri puta zaredom", rekao je Klop.

Gvardiola je bio još emotivniji. Zacaklile su mu se oči na konferenciji nakon osvajanje titule, deluje, napunile oči suzama kada je počeo da priča o Nemcu.

"Mnogo će mi nedostajati. Jirgen predstavlja veoma važan deo mog života. Odveo me je na potpuno novi trenerski nivo. Mislim da se neverovatno poštujemo. Imam osećaj da će se vratiti. Želim toliko da mu zahvalim na rečima koje je imao za mene. Ali i on dobro zna da sam uvek imao veliku potporu kluba koji mi je omogućio mnoge stvari", skromno je zaključio najveći trenerski mislilac današnjice.

Do nekog narednog puta, ostaje sećanje na dvojicu fudbalskih fanatika koji su vodili nezaboravne šampionske bitke.


tagovi

Jirgen KlopPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara