Bogdan Radivojević prima nagradu za najboljeg strelca završnog turnira Kupa Makedonije  (©Rukometni savez Makedonije/Filip Viranovski
Bogdan Radivojević prima nagradu za najboljeg strelca završnog turnira Kupa Makedonije (©Rukometni savez Makedonije/Filip Viranovski

Eurofarm Pelister želi da zadrži Radivojevića

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 12:05

Interesovanja iz uprave ima, ali se čeka kraj sezone, saznaje Mozzart Sport. Iskusno desno krilo najbolji strelac završnog turnira Kupa Makedonije u Skoplju

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Srpsko rukometno krilo Bogdan Radivojević osvojio je Kup Nemačke sa Flensburgom i Rajnom Nekar Levenom, ali to nije uspeo u prvoj sezoni u Makedoniji sa Eurofarm Pelisterom. Njegov tim je u finalu iznenađujuće izgubio od Alkaloida i tako ostao da čeka titulu u ovom takmičenju od 2009. godine.

Izabrane vesti

Dugogodišnji srpski reprezentativac, koga nije bilo u planovima Borisa Rojevća u dvomeču baraža za SP sa Španijom, imao je uspešan turnir na ličnom planu. Radivojević je sa 12 golova dobio nagradu za najboljeg strelca. Pred Pelisterom su još dva meča u ligi, uključujući i jedan kod kuće sa Alkaloidom, za odbranu titule na domaćoj sceni. Većina stranih rukometaša u klubu iz Bitolja ostaje bez ugovora na kraju sezone. Jedan od njih je Radivojević.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, klub ima želju da Srbina zadrži i za narednu sezonu. Makedonija je izgubila direktan plasman u Ligu šampiona i moraće da traži vajld kard, a da bi je dobila biće potreban konkurentan tim za elitni klub. U slučaju da ga ne dobije, Pelister će igrati u Ligi Evrope.

Radivojević tokom Kupa Makedonije nije mnogo komentarisao svoju budućnost, ostao je rezervisan.

Ne znam još šta će biti, videćemo“, kratko je rekao Srbin na pitanje da li će sledeće sezone nastaviti u Eurofarm Pelister ili će imati novi klub.

U taboru aktuelnog šampiona Makedonije je još jedan srpski rukometaš. To je Uroš Borzaš. Za razliku od Radivojevića, 24-godišnji levi bek ima važeći ugovor sa Bitoljčanima za narednu sezonu, a prema najavama ostaje u Bitolju.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK PelisterBogdan Radivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara