""
""

Zvezda sačuvala 17,5 hektara zemljišta oko Marakane

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.12.15. | 12:48

U prošlosti se spekulisalo da razne tajkunske grupe žele da na Zvezdinom placu naprave moderan tržni centar

Zvezdino zemljište neće pasti u ruke tajkuna i raznih interesnih grupa koje su želele da oko najvećeg srpskog stadiona naprave komercijalan zadržaj, piše list Informer! Nacrtom novog plana generalne regulacije Grada Beograda je predviđeno da na 17,5 hektara zemljišta koje je vlasništvo Fudbalskog kluba Crvena zvezda mogu da se grade isključivo SPORTSKI OBJEKTI.

U ne tako davnoj prošlosti se spekulisalo da gazda „Delta Holdinga“ Miroslav Mišković na tom zemljištu želi da napravi moderan tržni centar, pošto je od „Poljoprivrednog kombinata Beograd“ kupio objekte koje se nalaze na Zvezdinom placu kod Autokomande. Sada je takav scenario onemogućen zakonom.

Izabrane vesti

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, ukoliko na Zvezdinom zemljištu i budu građeni komercijalni objekti,moraće da budu u svrsi poboljšanja sportske infrastrukture. U prevodu eventualne prodavnice, restoranii slični objekti morali bi da budu deo sportskog kompleksa.
Za Grad Beograd je važno da se sportski objekti sačuvaju, budu unapređeni, kao i da se zemljište oko tih objekata koristi za sportsku namenu. Ova lokacija je u prošlosti bila na meti raznih investitora i tajkuna koji su želeli da je upotrebe za sve drugo osim za sport. Sad to neće biti moguće i ova lokacija će biti sačuvana za sport. Više nema prepreka da Zvezda krene u realizaciju izgradnje novog stadiona“, rekao je za Informer gradski menadžer Goran Vesić

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART na Vajberu


tagovi

SuperligaSrbijaMiroslav MiškovićGoran VesićEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara