""
""

Zvezda skida kletvu iz 2015. godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.07.16. | 09:27

Crveno-beli večeras protiv Metalca jure prvu prvenstvenu pobedu, ali i prvo inicijalno vođstvo ove sezone

Nema mnogo sličnosti ovo leto na Marakani sa prethodnim. Tada je vladalo blago rasulo, evropska priča je završena dvostrukim porazom od Kairata, tim se formirao tokom avgusta, navijači su tražili promene... Sada se oseća miris jake euforije. Srpski šampion je na 90 minuta od devet godina čekanog uspeha i plasmana u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Ali dodirna tačka sa početkom prošle sezone ipak postoji. Crvena zvezda tada u sedam zvaničnih mečeva nije mogla da se pohvali inicijalnim vođstvom (1:0). Sve je počelo od dvomeča sa Kairatom, nastavilo se u prvenstvu i sudarima sa OFK Beogradom, Metalcem, Radničkim iz Niša, Voždovcem i Čukaričkim... Preokreti protiv Brđana i Voždovca najavili su jesenju žetvu bodova renoviranog tima koje je za posledicu imala osvajanje titule...

Izabrane vesti

Naviku iz prethodne sezone Crvena zvezda je sačuvala u ovoj. Na četiri zvanična meča Luković i drugovi morali su da jure prednost rivala. Uz dodatak da su bez poraza i da je to možda dokaz pobedničkog mentaliteta izgrađenog u prethodnih godinu dana. Okrenuli su rezultat u obe utakmice sa Valetom, stigli do boda na premijeri protiv Napretka, a zatim se uspravgili u Razgradu i bili blizu pobede...

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL IZMEĐU CRVENE ZVEZDE I METALCA

Lagan  trijumf protiv Metalca, bez novih stresova, bio bi odlična uvertira za Ludogorec. Mada će večeras na Marakani biti neki sasvim drugi tim u odnosu na Bugarsku. Očekuje se da šansu dobije gro ekipe kao u sudaru sa Napretkom.

A to znači da će navijači imati priliku ponovo da na delu vide Srđana Plavšića, Marka Poletanovića , Džona Ruiza, Mihaila Ristića, vrlo verovatno Davida Babunskog.

Veliko je pitanje šta će biti sa Ugom Vijeorom... Portugalac je i dalje u igračkoj krizi, čak je i šef stručnog štaba poručio da se Vijeira oseća usamljenim, ali da u fudbalu nema minulog rada. Zvezda juri prvenstvenu pobedu, verovatno da je to prioritet svih prioriteta, ali za srpskog šampiona bi bilo dobro kada bi Vijera prekinuo golgetersku apstinenciju. Čisto da Zvezda dobije aduta više za Ludogorec.

Metalac je prošle sezone dobrano mučio crveno-bele. Pali su na Marakani tek u finišu meča.

„Zvezda je favorit, ali je naša obaveza da reprezentujemo grad i klub. Gledaćemo da pružimo najbolje što možemo. Znamo da Zvezda ima dva kvalitetna tima što se videlo protiv Ludogoreca u drugom poluvremenu“, poručio je trener Metalca Nenad Vanić.

Nadaju se u Crvenoj zvezdi dobro popunjenim tribinama Marakane, pa su prethodnih dana pozivali fanove da, bar za trenutak, zaborave meč sa Ludogorecom.

CRVENA ZVEZDA – METALAC

BEOGRAD

Stadion: Crvene zvezde

Sudija: Nemanja Gajdobranski

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Fibel, Al.Luković, Ristić – Poletanović, Le Talek, Plavšić, Babunski, Ruiz – Vijeira.

METALAC: Belić – Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović – Panić, Mijić, Stojanović, Kaisedo, Mitrović – Mladenović.


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrđan PlavšićSrbijaMarko PoletanovićMarko PetkovićEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara