"Boško Janković i Marko Pantelić"
"Boško Janković i Marko Pantelić"

Zvezdina (ne)moguća misija: Vratiti BOŠKA JANKOVIĆA! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.04.16. | 08:01

Pored kreativnog veziste crveno-beli nameravaju da u klub vrate i Gorana Čaušića, Baša za sada nemoguća misija

Boško Janković i Marko Pantelić

Kao potencijalno pojačanje u odbrani figurira član PAOK-a Migel Vitor, javnost je upoznata da je jedan od ofanzivnih pikova napadač Vesterloa Frederik Gounongbe.... Međutim, iza brojnih imena stranaca u Ljutice Bogdana se kuje vrlo, vrlo ambiciozan plan po kojem bi prva pojačanja u letnjem prelaznom roku trebalo da budu povratnici iz inostranstva.

Izabrane vesti

Prema saznanjima MOZZART Sporta navijačima Crvene zvezde mogla bi da krene voda na usta, pošto rukovodioci kluba na čelu sa Zvezdanom Terzićem nameravaju da u srpski fudbal i klub sa Marakane vrate Boška Jankovića! Jedan od najkreativnijih srpskih igrača u poslednjoj deceniji ima važeći ugovor sa Veronom, ali klub sa Bentegodija je blizu selidbe u Seriju B. Takav rasplet mogao bi da otvori vrata Marakane Bošku Jankoviću i promoviše ga u kapitalno pojačanje za narednu sezonu, a samim tim i za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Nema sumnje da će Janković imati još ponuda platežno moćnijih klubova, ali u Crvenoj zvezdi se nadaju da će evropske ambicije slomiti rođenog Beograđanina, momka koji je odrastao u klubu i velikog Zvezdaša. Naravno, biće potrebno i da se rukovodstvo kluba finansijski otvori.

Posle odlaska Marka Grujića u Liverpul Crvenoj zvezdi je potreban igrač sa izraženim kreativnim sposobnostima, a Boško Janković je baš takav. Posebno, jer može da igra na obe krilne pozicije i u centralnom delu manvera.

Mnogo toga je poznato o karijeri Boška Jankovića. Sa Crvenom zvezdom je osvojio duplu krunu 2005.godine, a u toj sezoni je bio jedan od najuticajnijih igrača tima. Kasnije ga je put odveo u Majorku, Palermo, Đenovu i na posletku Veronu. Imao je velikih problema sa povredama, ali je napravio više nego korektnu karijeru u inostranstvu.

Prvog marta je napunio 32.godine, reklo bi se da nije rekao poslednju reč i da bi njegovo iskustvo i autoritet bili od velike koristi ekipi. Janković je za selekciju Srbije odigrao 51 utakmicu i postigao četiri gola.

Čaušić

ŠTA MOŽE DA DONESE ČAUŠIĆ?

Sa Jankovićem se ne završava lista potencijalnih domaćih pojačanja iz inostranstva! Nije tajna da Zvezdan Terzić već danima čini diplomatske napore kako bi odbranu ojačao Markom Bašom. Reprezentativac Crne Gore ima važeći ugovor sa Lilom do 2019.godine i baš zbog toga je preveliki zalogaj za crveno-bele. I to pored činjenice da ove sezone nije standardan, odnosno da je odigrao 13 prvenstvenih mečeva.

Zvezda ima i trećeg domaćeg pika. Opet je kao i u slučaju Jankovića reč o detetu kluba. Prema saznanjima našeg portala crveno-beli će pokušati da vrate 24-godišnjeg vezistu i bivšeg mladog reprezentativca naše zemlje Gorana Čaušića. On je od 2013.godine član turskog Eshišehira za koji je ove sezone odigrao 19 mečeva. Stručnjaci ga opisuju kao vrlo pouzdanog veznog fudbalera koji se ne odlikuje kreativnim potezima, ali na koga uvek možete da se oslonite.

Čaušić je član Zvezdine klase 1992, međutim posle omladinskog staža nije dobio adekvatnu šansu u seniorskom timu. Afrimisao se u Radu, odakle je prešao u Eskišehir.

Videćemo ima li Zvezda potencijala da ostvari bar deo plana. Jedno je sigurno: na Marakani se očekuje vrelo leto, a transfer Boška Jankovića bi podigao temperaturu do tačke ključanja.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMarko BašaGoran ČaušićFK Crvena zvezdaBoško Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara