""
""

Zvezdina opcija je bivši igrač Borusije iz Dortmunda! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.15. | 18:45

Iskusni Francuz Damjan Le Talek mogao bi da pojača konkurenciju u veznom redu lidera Superlige

Bivši član Borusije iz Dortmunda Damjan Le Talek mogao bi da bude pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku, saznaje MOZZART Sport.

Iako imaju ogromnu bodovnu prednost i titulu šampiona u džepu odgovorni iz Ljutice Bogdana nameravaju da u decembru dovedu tri kapitalna pojačanja. U svakoj liniji tima po jedno.

Izabrane vesti

Crvena zvezda traži britkog štopera, zatim napadača ubicu koji bi garantovao sigurne golove i na međunarodnoj sceni, i na kraju zadnjeg veznog sa kojim bi Miodrag Grof Božović dobio opciju više u maneveru.

Kao pojačanje za vezni red figurira aktuleni član Morodvije iz Saranska  Damjan Le Talek. Posle sjajnog iskustva sa Mičelom Donaldom čelnici Crvene zvezde žele da po istoj matirici dovedu novog člana, tačnije igrača u čije kvalitete je do tančina upoznat Miodrag Grof Božović.

Damjan Le Talek je rođen 19.aprila 1990.godine. Fudbalsku azbuku izučio je u prestižnim školama Avra i Rena, a prve korake u seniorskoj konkurenciji napravio je u Borusiji iz Dortmunda. Igrao je za drugi tim Milionera, zatim je za prvu ekipu Borusije odigrao šest mečeva.

Kasnije je ga je put vodio u Nant, ukrajinsku Hoverlu, i na posletku Mordoviju. Svojevremeno je važio za jednog od najtalentovanijih igrača Francuske. Tome u prilog i podatak da je prošao sve selekcije Galskih petlova.

Dobar deo karijere bio je napadač, ali je Nantu prekomandovan u vezu. Za Crvenu zvezdu je povoljna okolnost što se Mordovija nalazi u finansijskom škripcu, i što ugovor iskusnom francuskom internacionalacu ističe u junu 2016.godine.

Zvezda bi mogla da ga dobije za simbolično obeštećenje, a prema zamislima odgovornih sa Marakane Le Talek bi u pojedinim mečevima činio tandem zadnjih veznih sa Mičelom Donaldom. Tada bi Marko Grujić bio prekomandovan na mestu prednjeg veznog...

Naravno, podatak da Zvezda na radaru ima bivšeg igrača Borusije iz Dortunda ne znači siguran transfer. Crveno-beli razmatraju i druge opcije, a mnogo toga zavisiće od potencijalnog transfera nekog od postojećih igrača.

 

(Foto Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu

 


tagovi

SrbijamordovijaMiodrag Grof BožovićMičel DonaldEvropaEntoni Le TalekFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara