""
""

Zvezdina zver Edson Silva: Velika mi je čast što sam došao u klub Ramba Petkovića!

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.02.16. | 13:45

"Najbolji s kojim sam igrao je Kaka. Imam o njemu visoko mišljenje i dan-danas smo u kontaktu", rekao je novi štoper Crvene zvezde

Oduševio je lekarski tim Crvene zvezde dok je obavljao medicinske preglede pre potpisivanja dvogodišnjeg ugovora, a onda je ostavio odličan utisak i tokom konferencije za medije na kojoj je i zvanično predstavljen kao novi štoper vodećeg tima Superlige. Edson Silva biće Zvezdino defanzivno oružje u napadu na Ligu šampiona ili Ligu Evrope predstojećeg leta, a tokom prvog obraćanja srpskim novinarima brazilski internacionalac rekao je da je oduševljen izborom i novim izazovom u karijeri.
"Prvi utisak mi je jako pozitivan. Prvi put sam u Beogradu, svi su jako ljubazni u uslužni. Nadam se da će mi biti lepo ovde. Imao sam i ranije sliku o tome koliko je velika Zvezda. Zbog toga sam posebno bio radostan kad je usledio poziv. Nadam se da ću pomoći Zvezdi da osvoji titulu", rekao je 29-godišnji levonogi štoper.

Izabrane vesti

Uprkos ozbiljnim igračkim godinama, Edsonu će Crvena zvezda biti prvi evropski klub za koji će zaigrati.
"Izazov je. Ali sposoban sam za to. Hteo sam odavno da igram za neki evropski klub, jer znam da je fudbal ovde na većem nivou. Nadam se da ću osim u prvenstvu igrati i neko evropsko takmičenje".

Sportske radnike u Srbiji iznenadila je odluka najtrofejnijeg srpskog kluba da angažuje defanzivca koji igra na poziciji levog štopera, s obzirom da tu stranu pokriva kapiten Aleksandar Luković.
"Gotovo 90 odsto utakmica odigrao sam na poziciji levog štopera. Ali na treneru je da odluči. Gde god da me stavi odazvaću se i dati maksimum".

Posebnu spregu između Crvene zvezde i Brazila predstavlja igračka legenda Dejan Rambo Petković, koji u zemlji kafe, sambe i fudbala ima titulu božanstva.
"Nikad nisam upoznao Ramba ili igrao sa njim. Velika mi je čast sto sam došao baš u njegov klub, jer njega u Brazilu svi cene".

S obzirom na to da će mu godišnja primanja biti oko 240.000 evra, što je visok iznos za uslove u Srbiji, jasno je i Edsonu Silvi da će morati da opravda platu odličnim igrama.
"Svestan sam odgovornosti koju sam dobio dolaskom u Crvenu zvezdu, kao i toga da sam najavljen kao jedno od glavnih pojačanja. Daću sve od sebe da opravdam ukazano poverenje".

Najnovije pojačanje Crvene zvezde kaže da je najveće igračko ime sa kojim je igrao - Kaka.
"Najbolji sa kojim sam igrao je Kaka. Imam o njemu visoko mišljenje i dan-danas smo u kontaktu. Što se tiče onih protv kojih sam igrao... Različiti su kriterijumi. Neki su brzi, neki su jači... Verujem da ću ovde igrati protiv odličnih napadača i da ću moći da se nosim sa njima".

Edson nije krio da će mu porodica jako nedostajati, ali...
"Oni su mi sve na svetu. Imam sina od šest godina, supruga je trudna, u petom mesecu trudnoće. Kad se vratim sa priprema, oni će doći kod mene u Beograd".

Za kraj Edson Silva govorio je o svom stilu igre.
"Stil igre? Izrazit, jako sam dobar u prekidima i u vazdušnim duelima. Nisam baš preterano brz, ali planiram da radim na tome. Komunikacija između igrača mi je važna. Drago mi je što u Zvezdi ima igrača koji govore mojim jezikom jer je to jako važno u početku. Međutim, fudbal je igra u kojoj nema mnogo komunikacije na terenu, pa ću se sa svima lako sporazumeti".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016SuperligaSrbijaEdson SilvaDejan Rambo PetkovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara