Dižon i Brest (©AFP)
Dižon i Brest (©AFP)

“Bolestan“ volej u Ligi 1! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.09.20. | 17:29

Jedan od kandidata za gol sezone... Srpski golman Rajković odbranio penal

Po nekoj fudbalskoj hijerarhiji, rezultatu i broju golova Ren je zavredio da njime započnemo izveštaj sa utakmica Lige 1 koje su igrane u terminu od 15.00 časova, ali detalj iz utakmice Dižon - Brest naterao nas je da se ne držimo protokola. Brest je na gostovanju na stadionu Gaton Žerar slavio protiv Dižona 2:0, a utakimcu je obelžio spektakularan volej 23-godišnjeg Francuza Irvina Kardone u sudijskoj nadoknadi. O kakvom se pogotku radi dovoljno govori podatak da je u ovom kolu postignut gol makazicama, ali da je ovo opet bio najlepši način na koji je zatresena mreža.

Sad možemo da se posvetimo Renu. Iz utakmice u utakmicu ovaj tim poboljšava napadačku produktivnost. U prvom kolu gol i remi sa Lilom, u narednom dva komada Monpeljeu, treće je donelo četiri pogotka i slavlje na Kostijeru protiv Nima – 4:2. Nije bilo lako ekipi sa Roazon parka koja je morala da se brani duboko u sudijskoj nadoknadi, a kada je odbila napade rivala, usledila je kontra i pečat na sudbinu domaćina koji je udario vezista Burižo.

Izabrane vesti

Gosti su rano otvorili rivala pošto je Žirasi prelepo pogodio sa dvadesetak metara, ali odgovor je usledio deset minuta pre odlaska na odmor. Kubas je izjednačio sa identične udaljenostim, ali Žirasi se postarao da crveno-crni završe prvo poluvreme sa golom suficita. Nakon predaha Krokodili su ponovo imali spreman odogovor – ovoga puta Salina je matirao Ferhat. Ekipa Žulijena Stefana pokazala je da može da bude opasna i iz prekida – Age je odlično pratio centaršut Burižoa i sproveo loptu u mrežu za treće vođstvo gostiju. Nim je pokušao da se vrati i treći put ali umesto da izjednače, primili su još jedan gol.

Ren očigledno nema problema sa realizacijom na startu nove sezone u Ligi 1, ali će defanzivna linija morati da povede računa pošto je kapitulirala bar jednom u uvodne tri runde.

Anže je golom Baokena preskočio Rems, a Predrag Rajković je odbranio penal i imao čak šest intervencija za Rems, ali nije uspeo da spreči minimalan poraz svog tima na gostovanju u Anžeu.

Goleada je viđena u duelu Lorijena i Lansa koji je posle preokreta pripao gostima 3:2. Pamtiće se gol Medine koji je u 34. minutu pomogao svom timu da zabeleži drugu pobedu u nizu.


FRANCUSKA 1 - 3. KOLO

Petak

Bordo - Lion 0:0


Subota

Monpelje - Nica 3:1 (1:0)

/Labord 18, Kongre 50, 64 - Dante 69/

Sent Etjen - Strazbur 2:0 (0:0)

/Buanga 57, Kamara 82/

Nedelja

Lil - Mec 1:0 (0:0)

/Araužo 88/

Anže - Rems 1:0 (0:0)

/Baoken 55/

Dižon - Brest 0:2 (0:1)

/Pero 42, Kardona 90+5/

Lorijan - Lans 2:3 (1:2)

/Grbić 14, Visa 90+2 - Kakuta 31, Medina 34, Ganago 63/

Nim - Ren 2:4 (1:2)

/Kubas 36, Ferhat 55 - Žirasi 12, 39, Age 72, Burižo 90+7/

Monako - Nant (u toku)


21.00: (1,65) PSŽ (4,00) Marselj (5,10)

*** kvote su podložne promenama





tagovi

Ren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara