A do juče cvetala ljubav... Tuhel otvorio novi front u svlačionici Bajerna (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.01.24. | 00:55

Bavarci posle Verdera ostali na minus sedam, atmosfera u ekipi sve lošija

Bajern je sinoć doživeo šokantan poraz. Drugi u sezoni, prvi kod kuće. Prvi od Verdera posle 15 i po godina?! Bajer Leverkuzen ostao je na plus sedam i svima je napokon jasno da se Bavarcima tron opasno drma.

Nakon svega što se desilo juče Tomas Tuhel ponovo će biti na meti medija, stručne javnosti, navijača. Ovoga dobio je i poruku na glavnoj navijačkoj tribini: "Entuzijazam ne dolazi pritiskom na dugme", a sve na konto njegovih reči tokom najave utakmice kako je 'vreme za novi entuzijazam jer dolazi utakmica kod kuće'.

Izabrane vesti

Svesni da Bajern ne izgleda dobro skoro godinu dana, iziritirani najavama ulaska novih investitora u nemački fudbal, raspoloženje na stadionu bilo je najblaže rečeno čudno, pa se valjda i ekipa uklopila u čitav ambijent.

Šampion je odigrao veoma slabo više od 70 minuta, a deluje da su na pomolu i novi problemi za Tuhela. Ljubav sa Lirojom Saneom, izgleda, bila je kratkog daha. Nakon nekoliko konstatacaja sa više strana da je iskusni stručnjak napokon pronašao žicu Bajernovom superstaru - o čemu je govorio i ovosezonski učinak, devet golova i 11 asistencija - sinoć ponovo dečije bolesti krilnog napadača, ljutnja na trenera, odmahivanje rukom ka klupi...

Tomas Miler bio je prinuđen da smiruje Sanea, kome se nije dopalo što je u 70. minutu, usled izmena, morao da napusti desno krilo i pređe u sredinu, piše Bild.

"Liroj se posebno negativno istakao u sramoti Bajerna", stoji u tekstu najčitanijeg evropskog lista. "Kada je Tuhel napravio tri izmene, Sane je trebalo da promeni poziciju. Kada mu je to saopšteno, kamera ga je uhvatila kako negoduje i maše rukama u pravcu Tuhela".

Neprikladno ponašanje jedne od najvećih zvezda primetio je i komentator DAZN-a Mihael Balak.

"Kada trener odluči da pravi taktičke promene, igrač to mora da prihvati. Njegovo ponašanje je sigurno uticalo na tim. Što se toga tiče, Sane mora da radi na sebi".

Podsetimo, bez obzira na vrlo dobar odnos koji su imali poslednjih meseci, Tuhel je kritikovao Saneov govor tela posle utakmice sa Hofenhajmom prošle nedelje. U pitanju je taj čuveni voljni momenat koji nemačkom reprezentativcu prečesto nedostaje i čini da ga mnogi stručnjaci ne smatraju top igračem.

Sada, s ovim novim mini-incidentom, vrlo moguće da je Tuhel otvorio novi tihi rat u svlačionici...

Podsetimo, krenulo je sa sklanjanjem Tomasa Milera iz startnih 11. Veteran je javno smiren, ne daje zapaljive izjave, međutim jasno da mu ne prija da baš toliko sedi na klupi, pogotovo protiv slabijih rivala, u Bundesligi. Sa Jozuom Kimihom situacija je već dosta složenija. Tuhel je obnarodovao kako ne želi da gradi igru oko njega, kako ga ne vidi kao klasičnu 'šesticu', uzeo mu je prekide i Kimih se u nekoliko navrata, doduše indirektno, požalio medijima na trenera.

"Zašto nisam počeo? To je pitanje za Tuhela", kazao je jednom prilikom kada je ostao na klupi tokom prvog dela sezone.

Sve ovo dovelo je do učestalih spekulacija da bi Jozua Kimih čak mogao da napusti Alijanc arenu. Nešto što je bilo nezamislivo do pre samo nekoliko meseci, imajući u vidu da je 28-godišnji vezista projektovan za novog kapitena.

Naposletku, tu je i veoma loš odnos sa Leonom Goreckom, koji je praktično skrajnut.

"Odluka da Gorecka ponovo ne bude starter nije bila dobra za atmosferu u ekipi. Igrači to ne mogu shvate", izjavio je sinoć Lotar Mateus. "Tuhel mora da zna da je Leon veoma cenjen u timu, da ima puno prijatelja među igračima, da je dugo u klubu... On je igrač mentaliteta koji donosi ono što drugi nemaju, posebno u ovakvim utakmicama, kada vam ne ide. Po meni, on je nedostajao Bajernu u sredini od početka utakmice".

Tomas Tuhel sve teže može da objasni ono što se događa Bajernu. Ekipa ne deluje ubedljivo, igra sporo, čak se čini kao da na momente sve zavisi od igrača, odnosno od njihove inspiracije. Uticaj trenera gotovo da je nevidljiv.

"Dosta mi je toga da govorim kako dobro treniramo tokom nedelje, jer mi niko više neće verovati", počeo Tuhel svoje izlaganje nakon utakmice. "U krajnjem slučaju, kada igraš za Bajern nije cilj da budeš dobar u ponedeljak ili četvrtak na treningu, nego u subotu i nedelju na utakmici".

"Očigledno da ovo što smo pružili nije bilo dovoljno. Preko 70 minuta nisam imao osećaj da želimo pobedu. Bili smo statični, puno grešili u pasu, gubili lopte i omogućili im kontranapade. Zaslužili smo da izgubimo. Znate kako smo igrali? Kao da imamo deset bodova prednosti u odnosu na Leverkuzen i da je iza nas utakmica Lige šampiona u sredu".

Bajern u sredu igra odloženu utakmicu sa Union Berlinom. Ukoliko ne pobedi, šanse da odbrani titulu postaće značajno manje...

"Nije dovoljno da igramo 20 minuta po meču, to nije dovoljno da bismo ostvarili ciljeve koje smo sebi postavili. U Sredu moramo da budemo mnogo bolji. Kada igrate za klub kao što je Bajern, onda morate da dajete 10o odsto! To važi za igrače, to važi i za trenera! Protiv Verdera to nismo isporučili".

Bavarci tri dana nakon meča sa Unionom idu u Augzburg, na lokalni derbi. Onda ih očekuje Borusija iz Menhengladbaha na Alijanc areni, pa put u Leverkuzen.



tagovi

Tomas TuhelLotar MateusLeroj Sane

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara