(Foto: AFP)
(Foto: AFP)

A mislili smo da će biti neizvesnije

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.11.20. | 14:12

Čelsi i Sevilja bi eventualnim pobedama već večeras, u četvrtom kolu, overili plasman u nokaut fazu

Sticao se utisak posle žreba održanog u Nionu početkom oktobra da bi Grupa E mogla da bude jedna od ujednačenijih i neizvesnijih. Međutim, već posle četvrtog kola mogle bi da budu otklonjene sve sumnje oko toga ko će u narednu fazu, ukoliko Čelsi slavi u Renu (18.55), odnosno Sevilja u Krasnodaru (18.55). Time bi engleski i španski predstavnik ispunili osnovni cilj, a potom u petom kolu na Ramon Sančez Pishuanu odlučivali o lideru grupe.

Krasnodar je u prethodnom kolu u Andaluziji pokazao koliko je neugodan rival. Na ruskoj zimi, uz prognoziranu kišu i manje od pet stepeni, Rohiblankosima definitivno neće biti lako. Međutim, ekipa Đulena Lopetegija je u prethodnih dvadesetak dana još jednom, zapravo dva puta, demonstrirala čvrst karakter i upornost koje je krase. Prvo je sa igračem manje nadoknadila dva gola minusa upravo protiv Krasnodara, a potom “okrenula“ i Seltu za vikend, doduše u ravnopravnom odnosu snaga na terenu.

Izabrane vesti

(Foto: AFP)(Foto: AFP)

Ipak, Sevilja u Rusiju stiže znatno oslabljena, bez dvojice standardnih bekova, Akunje zbog nove povrede, Hesusa Navasa. Izostanak na levom boku Lopetegi će popuniti “prirodnom“ izmenom u vidu Eskudera, ali na desnom nema adekvatnu zamenu. Uz određena pomeranja tamo bi mogao da se nađe Žil Kunde ili čak Lukas Okampos (!?) koji se baš protiv Krasnodara posle Navasovog isključenja, a potom i protiv Osasune, preselio na desni bok. Krasnodar se s druge strane raduje povratku jednog od svojih najboljih pojedinaca, Remija Kabelje.

Ren je jedno od najvećih razočaranja ovosezonske Lige šampiona. Istina, jeste se posle dve vezane sezone u Ligi Evrope, po prvi put u istoriji kluba plasirao u elitno evropsko takmičenje, i definitivno mu fali iskustva. Ali je u letnjem prelaznom roku uložio preko 70.000.000 evra, pripretivši tako da bi mogao da pomrsi račune pre svega Sevilji i Čelsi. Međutim, na polovini grupne faze tek jedan bod, i to kod kuće sa Krasnodarom, sa kojim će se po svemu sudeći boriti za proleće u Ligi Evrope.

Sve preko toga bilo bi ravno čudu, jer ekipa Žulijena Stefana je od kraja oktobra, otkako je poražena od Anžea u prvenstvu, u naglom padu forme. Od tog trenutka poražena je na još četiri od pet mečeva, što u prvenstvu, što u Evropi.

Ne deluje da će se večeras situacija poboljšati za crveno-crne. Stefan ne može da računa na dvojicu standardnih prvotimaca, Najifa Agerda i Martina Terijea, a kako je Danijele Rugani i dalje van stroja, A Damijenu da Silvi će društvo u srcu odbrane praviti Žerzino Nijamsi, koji je još uvek bez minuta fudbala u aktuelnoj sezoni.

(Foto: AFP)(Foto: AFP)

Čelsi s druge strane u potpuno drugačijem momentu stiže u Francusku. Ekipa Frenka Lamparda vezala je pet pobeda u kojima samo jednom nije sačuvala mrežu. Mladi engleski stručnjak imaće na raspolaganju čak i više fudbalera u odnosu na meč protiv Njukasla ovog vikenda. Kai Haverc se oporavio od korona virusa, Tijago Silva je pošteđen gostovanja na Sent Džejms parku i jedino Kristijan Pulišić neće biti u opticaju, jer Lampard želi da se Amerikanac u potpunosti oporavi.

LIGA ŠAMPIONA, 4. KOLO

GRUPA E

18.55: (4,80) Krasnodar (3,60) Sevilja (1,77)

18.55: (5,70) Ren (4,00) Čelsi (1,60)




tagovi

SeviljaČelsiKrasnodarLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara