Adi Hiter (©Reuters)
Adi Hiter (©Reuters)

Adi Hiter: Nisam lažov

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 17:23

Trener Ajntrahta uoči duela sa Borusijom Menhengladbah govorio o transferu baš u taj klub

Veliku pažnju u Nemačkoj izazvala je vest da će trener Ajntraht Frankfurta, Adi Hiter, po završetku sezone preuzeti tim Borusije Menhengladbah za rekordan transfer nemačkog fudbala kada je reč o stratezima. Ždrepci će za njegov dolazak platiti obeštećenje 7.500.000 evra, a uoči subotnjeg duela dva kluba 51-godišnji Austrijanac govorio je odluci da promeni poslodavca.

Među pitanjima na konferenciji za medije bilo je i zašto je krajem februara pričao da je lojalan klubu iz Frankfurta.

Izabrane vesti

"U vreme te moje izjave da ću ostati nisam imao nikakvu ponudu. Znam da nisam lažov. Ako se neke stvari u međuvremenu promene, imam pravo da razmišljam o svojoj budućnosti", istakao je Hiter.

SUBOTA, 15.30: (2.65) BORUSIJA M. (3.30) AJNTRAHT (2.65)

Trener koji je na putu da uvede Ajntraht u Ligu šampiona smatra da nema razloga bilo kome da pravda svoju odluku o odlasku.

"Razumem da su neki ljudi razočarani, ali doneo sam odluku koju, na kraju krajeva, jedino ja treba da razumem. Uprkos svemu, dobro je što smo već sada objavili ovu vest, a doći će vreme kada ću pričati o razlozima svoje odluke. Pre toga ću učiniti sve da Ajntrahtu obezbedim mesto u Ligi šampiona. Ovaj klub je učinio mnogo toga za mene i dužan sam mu jer mi je pomogao da budem bolji trener, dodao je Austrijanac, koji je prethodno vodio Red Bul Salcburg i Jang Bojs.

Gostovanje u Menhengladbahu neće biti lako za Ajntraht, jer Borusija juri mesto koje vodi na međunarodnu scenu, u Ligu Evrope ili Ligu konferencija.

"Juče sam imao emotivan dan sa igračima, ali sada je sve ponovo uobičajeno. Pred momcima je jasan cilj i svi oni su profesionalci. Želimo da ispišemo istoriju Ajntrahta, a za to su nam potrebna tri boda u subotu. Ali, i Borusija želi pobedu, tako da neće biti lako", zaključio je Hiter.

Pored trenera, bundesligaš iz Frankfurta po završetku sezone ostaje i bez sportskog direktora Fredija Bobića koji će u Hertu, a verovatno i bez prvih zvezda ekipe Filipa Kostića i Andrea Silve.


tagovi

Bundesligaletnji prelazni rok 2021Ajntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara