Firmino umesto Lukakua? (©Reuters)
Firmino umesto Lukakua? (©Reuters)

Adio, Romelu! Benvenuto Bobby?

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.04.23. | 10:04

Opcije su i Retegi, Tiram, Openda…

Čudo je koliko jedna sezona može da promeni utisak. Kada se Romelu Lukaku samo godinu dana posle 113.000.000 evra teškog transfera u Čelsi vratio na pozajmicu u Milano, svi su pričali kako je lukavi Inter preveslao londonske Plavce. Ni godinu kasnije, Inter već pravi planove bez belgijskog napadača u timu za narednu sezonu.

Prosto, Lukaku nije ni senka igrača koji je ne tako davno razgrtao odbrane u Italiji i pogurao Inter do one titule iz 2021. Jeste njegova pozajmica koštala svea 7.800.000 evra, ali ako računamo u bruto iznosu i pride dodamo platu, Nerazuri su ove sezone dali oko 20.000.000 za Lukakuova tri gola. I prema navodima milanske Gazete delo Sport odustali od nove pozajmice,

Izabrane vesti

Dakle, Lukaku ide nazad u Čelsi, izuzev ako u poslednjih mesec i kusur sezone potpuno ne poludi. Ne deluje kao da to može da se desi. Istina je da se ni on sam ne oseća komotno u sistemu Simonea Inzagija. Činjenica je ipak da ima i Romeluove krivice. Prvo povreda, pa loš Mundijal i onda – agonija.

Odluku Interovoj upravi olakšalo je i loše finansijsko stanje u kasi. Nerazuri će svakako morati da smanje budžet za plate, koji ove sezone iznosi 132.000.000 evra. Sa Lukakuom to će biti teško. Vlasnici iz Kine žele da zarade na fudbalu, može biti da će dovesti nekog mlađeg igrača, sa potencijalom da klubu donese profit od obeštećenja u budućnosti. Lukaku to svakako neće moći. I zato što u maju slavi 30. rođendan i još više zato što Inter prosto nema nvoca da ga otkupi.

Dakle, Inter ide po nekog mlađeg, mada će pokušati da dovede i nekog iskusnijeg, ali jeftinijeg igrača za svaki slučaj. Šuška se da su se namerili na Roberta Firmina, koji napušta Liverpul. Tu je i Markus Tiram kao opcija, takođe je slobodan, jer mu ističe ugovor sa Borusijom Menhengladbah. Dva puta su ga već probali, nisu uspeli.

Opcija je i Mateo Retegi, pre koju godinu nuđen Crvenoj zvezdi – za novac koji srpski šampion baš nije mogao tek tako da izdvoji – a koji je sada novopečeni reprezentativac Italije. Procenjuje se da bi za njegov otkup valjalo spremiti 18.000.000 evra. Dalje, tu je i 23-godišnji napadač Lansa Lois Openda, ove sezone je postigao 15 golova.

Verovatno bude i više njih. Gazeta piše da bi porodica Džang rado promenila kompletnu napadačku liniju. Smatraju da je Lautaro Martinez potrošen, Edin Džeko svakako nije postigao gol od 4. januara, a Hoakinu Korei navijači zvižde čim dodirne loptu.


tagovi

Romelu LukakuRoberto FirminoMateo RetegiLois OpendaMarkus Tiram

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara