Dik Advokat (©Reuters)
Dik Advokat (©Reuters)

Advokat odsvirao kraj, Linsen oproštaj ulepšao het-trikom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.12.20. | 23:18

Fajenord ubedljiv na poslednjem meču u trenerskoj karijeri legendarnog Dika Advokata

Sada je i zvanično, gotova je velika trenerska karijera Dika Advokata. Odlučio je 73-godišnji stručnjak da je vreme da se povuče, a igrači su mu na terenu pripredili nezaboravan oproštaj. Roterdamsi su na De Kojpu potpuno zasluženo slavili protiv Herenvena (3:0), a šou je ukrao 30-godišnji napadač Brajan Linsen.

Bivši selektor Srbije je nakon uspešne igračke karijere uplivao u trenerske vode još 1987. godine, preuzeo je ekipu Harlema. Pet godina mu je trebalo do selektorske klupe u domovini, da bi potom sa PSV Ajndhovenom i Glazgov Rendžersima ostvario velike uspehe. Radio je i u velikom broju klubova, vraćao se i u Ajndhoven, predvodio AZ u dva navrata, pamtimo ga i po epizodama u Zenitu i Sanderlendu, a tačku na svoju 33-godišnju trenersku karijeru rešio je da stavi po okončanju 2020. godine. Fajenord će preuzeti Arne Slot, očekuju se i velika ulaganja u klub od strane američkih investitora, pa se čini da su pred ekipom iz Roterdama još bolji dani.

Izabrane vesti

Igrači Fajenorda su mu za kraj spremili najbolji mogući poklon, ubedljivo su savladali Herenven kod kuće, a najveće zasluge pripadaju Linsenu, koji je upisao het-trik. Najpre je u 48. minutu, nakon centaršuta Malasije sa leve strane efektno glavom zatresao mrežu rivala. Samo 10 minuta kasnije je Berhaus sjajno povukao kontru, stigao do kaznenog prostora rivala i prosledio pas do Linsena, kojem nije bilo teško da se i drugi put na meču upiše u listu strelaca. U sudijskoj nadoknadi se postarao i da kući ne ide praznih ruku, dobro se snašao u šesnaestercu rivala nakon centaršuta Dimersa iz kornera sa leve strane i upisao svoj treći pogodak na meču, tradicija nalaže da loptu sa susreta u kojem je bio trostruki strelac nosi sa sobom kući. Interesantno je da je pre večerašnjeg het-trika postigao tek jedan gol u šampionatu ove sezone.

Fajenord je bio potpuno dominantan na Advokatovom oproštaju, 60 odsto vremena su držali loptu u nogama domaći igrači, pretili su golmanu Herenvena u čak 28 navrata, šest puta je uspeo da inverveniše, preostala tri udarca u okvir gola završila su u mreži Herenvena. Sastav iz Roterdama je treći na tabeli sa 29 osvojenih bodova, pet manje od lidera Ajaksa i četiri od drugoplasiranog PSV Ajndhovena. Dik Advokat sada palicu predaje Slotu, videćemo da li će bivši trener AZ Alkmara nastaviti gde je 73-godišnji stručnjak stao. Dodajmo i da je Uroš Spajić Advokatov oproštaj posmatrao sa klupe za rezervne igrače.

EREDIVIZIJA - 14. KOLO

Utorak

Fortuna Sitard - RKC 2:1 (1:1)

/Polter 45, semedo 90+1 - Stokers 15/

Emen - Utreht 2:3 (2:1)

/Arauho 27, Bernadu 43 - Elija 22, Van Overem 60, Dalmau 75/

PSV - Venlo 4:1 (1:1)

/Maks 35pen, Boskalji 49, Gakpo 58, Fejn 90+2 - Arijas 22/

Tvente - Sparta 0:2 (0:1)

/Engels 45+1, Duarte 67/

Sreda

AZ - Vitese 3:1 (2:0)

/Karlson 5, Boadu 40, Drojf 75 - Openda 46/

Viljem II - Ajaks 1:1 (0:1)

/Vrit 54 - Antoni 4/

Groningen - Herakles 0:1 (0:0)

/Soke 78/

Den Hag - Zvole 0:2 (0:0)

/Van Duinen 51, Lemans 84/

Fajenord - Herenven 3:0 (0:0)

/Lisens 48, 58, 90+1/



tagovi

Brajan LinsenDik Advokat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara