Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

AFRIKA: APR, Vidad i Zamalek najozbiljnije opcije

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 09:39

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Gužva u vrhu prvenstva Burundija. Do kraja je preostalo još tri kola, a prvoplasiranog Flambo du Sentra i šetsoplasiranog Egl Noara razdvaja pet bodova. Najbliži lideru je Kajanza Junajted, na dva koraka, pa danas na otvaranju 28. kola ima priliku da se popne na presto. Gostuje Atletiko Olimpiku, koji je na šest bodova od zone ispadanja. Kajanza je u seriji od 10 mečeva bez poraza.

KARIOBANGI ŠARKS - HOUMBOJS, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Houmbojs ume sa Kariobangi Šarksom. Dobio je šest od osam dvoboja sa današnjim rivalom, kao i poslednja tri. Kariobangi je četvrtoplasiran sa osam bodova i utakmicopm manje u odnosu na vodeći Tusker. Houmbojs je na osmom mestu sa 21 bodom, ali je popravio formu i vezao je dve pobede. Dodajmo i da je Kariobangi bez neuspeha na četiri minula susreta.

APR - MUHANGA, 15.00

(Fudbal, Ruanda 1)

APR i Gorila su već osigurali mesto u nokaut fazi šampionata Ruande kao tandem najboljih u Grupi A. I pored toga, ne treba očekivati pad forme, naročito od APR-a koji je branilac titule i najozbiljniji kandidat za odbranu trona. Slavio je u sva četiri dosadašnja duela u grupi, pa Muhanga danas teško da ima čemu da se nada. Ona je bez boda, i samo je jednom na 13 dosadašnjih okršaja sa APR-om uspela da pobedi, dok je na 12 izgubila.

MK ALŽIR - VIDAD KAZABLANKA, 21.00

(Fudbal, Afrička Liga šampiona)

Vreme je za nokaut fazu Afričke Lige šampiona. MK Alžir i Vidad Kazablanka sučeljavaju se večeras u sklopu prvog susreta četvrtfinala najeminentnijeg takmičenja na Crnom kontinentu. Favorit za prolaz u polufinale je marokanski sastav, koji će u Alžiru probati da ostane neporažen. Ujedno, Vidad je izgubio samo jednom na devet poslednjih duela u svim takmičenjima, dok je MK Alžir imao neuspešnu uvertiru pošto je izgubio od USM Alžira u Liga kupu.

ZAMALEK - ENPPI, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

Nije prvi put poslednjih godina da Zamalek dugo vodi kolo u Egiptu. Međutim, obično je to zbog toga što Al Ahli ima i do nekoliko mečeva manje usled obaveza u kontinentalnim takmičenjima. Takav je slučaj i ove sezone, pošto Zamalek ima četiri boda više od velikog rivala, ali i dva odigrana susreta više. Istina, u poslednjem je u Derbiju Kaira uspeo da ostane neporažen, pa pun samopuzdanja iščekuje nastavak šampionske trke. Večeras dočekuje ENPPI, koji je slavio samo jednom na osam poslednjih mečeva.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara