Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Direktan duel za titulu u poslednjem kolu u Angoli, Leopardsi i Gor Maja pokazuju ko je manje loš

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 09:05

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Možda i poslednja prilika za Matare Junajted da izbori opstanak. Bezbedna zona mu je udaljena šest poena, ali neće imati još puno prilika da ih osvoji. Samo je još šest kola ostalo do kraja prvenstva Kenije. Sada je rival Matarea 13-plasirana Sofapaka, koja nije pobedila nijednom na poslednja četiri meča. U prvom njihovom susretu ove sezone, u januaru, bilo je 4:2 za Sofapaku. Matare nije savladao svog današnjeg rivala na poslednjih šest duela, Sofapaka je četiri puta trijumfovala, a dva puta su remizirali.

KAKAMEGA HOUMBOJZ – KARLOBANGI ŠARKS, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Serija od tri uzastopne pobede Karlobangija prekinuta je na surov način prošlog vikenda. Drugoplasirani KCB je kao gost savladao Ajkule sa 3:0. Karlobangi ima još jednu neugodnu utakmicu, protiv sasvim solidne Kakamege. Houmbojzi nisu u lošoj formi, pobedili su na tri od poslednja četiri meča, a poput Karlobangija, izgubili su samo jednu od poslednjih šest utakmica. Prvi okršaj ove sezone ova dva tima pripao je Ajkulama. Šarksi su na svom terenu slavili sa 1:0.

AFC LEOPARDS – GOR MAJA, 14.15

(Fudbal, Kenija 1)

Najtrofejniji kenijski klub, Gor Maja, definitivno je skinut sa trona. Izgubio je titulu, a prvenstvo će da završi negde pri sredini tabele. Gde tačno dosta zavisi od Leopardsa, koji su takođe dugo bili u borbi za trofej, ali su u poslednjih nekoliko kola mnogo više utakmica izgubili nego što su dobili, pa su im Tasker i KCB pobegli na vrhu. Leopardi su trijumfovali na samo dva od poslednjih devet mečeva, dok je Gor Maja u prethodnih sedam kola osvojila samo tri boda. Teško je reći ko igra gore u poslednje vreme. Prvi njihov duel ove sezone završen je 0:0.

PETRO ATLETIKO – SAGRADA, 16.00

(Fudbal, Angola 1)

Prvenstvo Angole će danas da dobije novog šampiona. Primero de Agosto je skinut sa trona, na njega će pobednik duela između Petro Atletika i Sagrade. Uoči poslednjeg kola oba tima su izjednačena na vrhu tabele, sa po 67 bodova. Sagrada je u prednosti zbog bolje gol-razlike, tako da bi njoj remi doneo titulu, tek drugu u istoriji. Prethodnu je osvojila još 2005. godine. S druge strane, Petro Atletiko je znatno trofejniji, prvak Angole je bio 16 puta. Doduše, na tron se trikolori nisu popeli od 2009. godine. U prvom okršaju ova dva rivala Sagrada je u aprilu slavila sa 1:0. Nijedan od njihovih poslednjih osam susreta nije bio efikasan, odnosno nijednom nije viđeno više od dva gola na meču. Petro Atletiko ove sezone u prvenstvu nije izgubio još uvek nijednom na svom terenu, ostvario je 12 pobeda i dva remija. Primio je samo četiri gola, a dao ih 28. S druge strane Sagrada je pobedila na osam od 14 susreta koje je odigrala kao gost.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara