Fudbaleri Esperansa (©Reuters)
Fudbaleri Esperansa (©Reuters)

AFRIKA: Esperans se sveti, Čifsi nisu što su bili, Beluizdad u seriji

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.04.21. | 09:51

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na ovom kontinentu

IHEFU - KOASTAL UNION, 13.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Izabrane vesti

Ihefu i Koastal Unio razdvajaju šest bodova i isto toliko pozicija na tabeli. Dok je gost na 10. mestu, domaćin je prvi ispod crte. Ihefu je popravio formu i nadomak je zone bezbednosti, a sedam osvojenih bodova iz tri minula susreta pravi su podstrek pred duel sa rivalom koji je u gostima doživeo osam poraza na 13 utakmica ove sezone. Koastal ima drugu najlošiju odbranu.

ESPERANS - SFAKSIJEN, 14.30

(Fudbal, Tunis 1)

Esperans ima samo jedan kiks na domaćem terenu u ovoj kampanji prvenstva Tunisa. Skoro jednako je ubedljiv na strani i ne čudi zašto je svima jasno da od njegovog svrgavanja sa tronanema ništa. Danas mu na noge stiže Sfaksijen, koji je četvrtplasiran sa 21 bodom manje. Sfaksijen nije slavio na terenu Esperansa u šampionatu skoro punih osam godina, ali jeste početkom godine na svom stadionu sa 2:0. Esperans ima dodatan razlog za osvetu.

ČIPA JUNAJTED - GOLDEN EROUZ, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Bliži se finiš sezone u Južnoj Africi, a mnoga pitanja nisu rešena. Jedno od njih je i ko će da ispadne, jer na dnu vlada velika borba. I tek će da sledi. Čipa Junajted je serijom od 10 vezanih duela bez pobede dospela među ugrožene, ali se istovremeno plasiraala u finale Kupa, gde je očekuje sudar sa TTM-om, koji je prvi iznad nje sa dva boda više i utakmicom manje. Danas Čipi gostuje Golden Erouz, koji je zaređao sedam mečeva bez neuspeha i zauzeće drugo mesto ukoliko pobedi.

MAMELODI - KAJZER ČIFS, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Prošle sezone vodili su bitku za šampionsku titulu u Južnoj Africi do poslednje runde, a ove je Kajzer Čifs neprepoznatljiv. Nalazi se na 11. mestu i bliži je ispadanju nego pozicijama koje vode u međunarodna takmičenja. Sa druge strane, brnilac krune Mamelodi je lider, sa tri boda više i tri meča manje od najbližeg pratioca Amazulua. Sandauns je pride i jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku sezone, dok ih Čifsi već imaju sedam. Interesantno, na četiri poslednja dvoboja ovih rivala uvek je slavio gostujući tim, a na ukupn poslednjih sedam nominalni domaćin nije pobedio.

FOREST RENDŽERS - KABVE VORIORS, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

Jedan od derbija 26. runde prvenstva Zambije igraju Forest Rendžers i Kabve Voriors, trećeplasirani i šestoplasirani sastav. ZESKO Junajted je odmakao, ali drugo mesto koje nudi izlazak u kvalifikacije za Afričku Ligu šampiona nije nedostižno za oba rivala. Rendžersi su mu samo bod daleko, dok su Ratnici iza četiri stepenika. Problem je samo što obe ekipe nisu u dobroj formi. Domaćin je dva puta poražen na prethodna tri meča i to od ekipa iz donjeg doma, dok je Kabve izgubio od Bildkona pre sedam dana, jednog od konkurenta u borbi za elitu.

BELUIZDAD - SAURA, 23.30

(Fudbal, Alžir 1)

Šest bodova razdvaja lidera Setif i drugoplasiranu Sauru, koja večeras ima priliku da mu se približi posle gostovanja Beluizdadu. Međutim, domaći sastav je sve samo ne lagan rival u ovom trenutku, jer je vezao šest mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Saura je u boljem momentu, nanizavši sedam duela na kojima nije izgubila, a jedini kiks bio je nedavni remi sa Ain Mlilom. Beluizdad je igrao 0-2 na četiri od svojih pet minulih duela, a isti znak zaokružen je na tri od prethodna četiri meča Saure.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara