Tomas Parti u dresu reprezentacije Gane (©Reuters)
Tomas Parti u dresu reprezentacije Gane (©Reuters)

AFRIKA: Gana oslabljena u Maroku, Zelenortska Ostrva posle Beograda igraju u Senegalu

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.06.21. | 09:59

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga kup Alžira)

Prvi meč polufinala Liga kupa Alžira na programu je danas. U glavnom gradu na stadionu "Omar Hamadi" sastaju se Magra i USM, ekipe koje u ligi baš i ne igraju preterano dobro. To posebno važi za Magru, koja je posle 24 kola tek na 15. mestu i ima samo dva boda više od Tlemsena, koji je u zoni ispadanja. USM je barem u gornjoj polovini, šesti je na tabeli i boriće se za plasman u Kup konfederacija. Ove sezone su se USM i Magra sastali jednom, u februaru. Bilo je 3:0 za USM, najviše zahvaljujući autogolu koji je već u prvom minutu postigao Aib.

SKIKDA - BELUIZDAD, 18.00

(Fudbal, Alžir 1)

Previše je puta Beluizdad remizirao ove sezone da bi bio u samom vrhu alžirskog šampionata. Ipak, nije daleko od ES Setifa i Saure, pogotovo ako pobedi na zaostala dva meča. Trenutno je peti na tabeli, sa 10 bodova zaostatka, a danas gostuje jednoj od najslabijih ekipa lige. Beluizdad je izgubio samo dva od 22 meča do sada, dok Skikda ima ukupno pet pobeda. Ova dva tima su se sastajala samo jednom, u decembru prošle godine u 2. kolu prvenstva. Tada je Beluizdad rutinski trijumfovao, sa 3:2.

MEDEA OLIMPIK - MC ALŽIR, 17.00

(Fudbal, Alžir 1)

Fudbaleri Medea Olimpika i MC Alžira verovatno bi proglasili sezonu uspešnom ukoliko bi na kraju izborili plasman u Arapski kup šampiona. Za to bi bilo potrebno da osvoje petu ili šestu poziciju. Trenutno nisu daleko od toga, osmi su i deveti na tabeli, ali počeli su da posustaju. MC Alžir je seriju od tri pobede prekinuo eliminacijama iz Kupa Alžira, Lige šampiona i sa dva meča bez pobede u prvenstvu. Ukupno, na pet utakmica u nizu ne zna za trijumf. Medea je u tom periodu samo jednom pobedila, USM Alžir sa 1:0.

GAMBIJA - TOGO, 19.00

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Afričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo su pomerene zbog pandemije koronavirusa. Zato reprezentacije sa Crnog kontinenta umesto da igraju takmičarske mečeve sada igraju prijateljske. Poslednje utakmice sa rezultatskim značajem odigrali su u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija u martu ove godine. Tamo je Gambija bila prva u grupi sa Gabonom, DR Kongom i Angolom. Togo nije uspeo da se plasira na završni turnir, bio je ubedljivo poslednji u grupi sa Egiptom, Komorskim Ostrvima i Kenijom. Osvojio je samo dva boda.

MAROKO - GANA, 21.00

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Prve utakmice Maroka i Gane od kako su uspešno okončali kvalifikacije za Kup afričkih nacija u martu. Obe selekcije su bile prve, Maroko u grupi sa Mauritanijom, Burundijem i Centralnom Afrikom, a Gana je završila ispred Sudana, Južne Afrike i Sao Tome i Prinsipea. Gana će u Rabatu da igra u relativno jakom sastavu, ali bez veziste Arsenala Tomasa Partija. On je bio sa ekipom sve do trenutka dok nije moralo da se krene put severa Afrike, ali je dobio dozvolu da napusti ekipu iz personalnih razloga.

SENEGAL - ZELENORTSKA OSTRVA, 21.00

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Još jedan duel ekipa koje će igrati na predstojećem Kupu afričkih nacija. Zelenortska Ostrva su iskoristila nešto lakši žreb i završila su druga u grupi, iza Kameruna, a ispred Ruande i Mozambika. Senegal je očekivano bio dominantan u svojoj kvalifikacionoj grupi sa Gvinejom Bisao, Kongom i Esvatinijem. Pre nekoliko dana su obe selekcije igrale prijateljske utakmice, Senegal je dobio Zambiju sa 3:1, a Zelenortska Ostrva olimpijski tim Brazila na stadionu Partizana u Beogradu sa 2:1. Na tom meču nije igrao bivši napadač crno-belih Rikardo Gomeš.


tagovi

reprezentacija SenegalaZelenortska Ostrvareprezentacija Ganereprezentacija Maroka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara