Fudbaleri Piramidsa (©Reuters)
Fudbaleri Piramidsa (©Reuters)

AFRIKA: Piramids nezaustavljiv, nije nemoguća premijerna kruna u Egiptu

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 08:55

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Domaćin hita ka titulu u Etiopiji. Ima šest bodova više od Defens Forsa, četiri kola pre kraja. U seriji je od tri pobede, dao je najviše golova u ligi, 50 na 26 utakmica, pa će teško da propusti veliku šansu da stigne do trona. Bahir je na trećem meastu, nije poražen pet kola, ali nema šansu da ugrozi lidera, zaostaje čak 11 bodova. U prvom delu šampionata, Etiopija Nigd Bank je slavila protiv Bahir dar Keneme sa 2:1.

FJUČUR – EL GUNA, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Fjučur je na desetom mestu u elitnoj ligi Egipta, nije izgubio četiri meča u niz. El Guna ima dva boda manje od današnjeg rivala, pet mečeva je bez trijumfa. Na dva prethodna duela ovih timova dolazio je tip GG3+. Oba puta su domaćini pobedili.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

PIRAMIDS – SMOUHA, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Piramids ima veliku šansu da prvi put u istoriji stigne do titule u Egiptu. Im čak 14 bodova više od Al Masrija, ali šampion Afrike Al Ahli ima sedam mečeva manje. Ako bi dobio sve imao bi bod više od lidera. Tabela još nije realna jer se očekuje da velikan iz Kaira odigra zaostale utakmice. Smouha je šesta, a mogla bi da se bori za plasman u neko od međunarodnih takmičenja. Piramids je vezao devet pobeda.

BERKANE – RENESANS, 19.00

(Fudbal, Maroko 1)

Berkane je na trećoj poziciji u šampionatu Maroka i tu će i da ostane. Radža Kazabalnka i FAR Rabat su neuhvatljivi pred poslednje kolo šampionata u ovoj zemlji na severu Afrike. Renesans je osmi, a tu će verovatno i da ostane. U prvom duelu ovih ekipa početkom godine Renesans je na svom terenu slavio sa 2:1. Pre toga je Berkane dobio dva meča protiv današnjeg rivala.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara