Fudbaler Piramidsa Ramadan Sobi (©Reuters)
Fudbaler Piramidsa Ramadan Sobi (©Reuters)

AFRIKA: Piramids preokrenuo, pa ostao bez pobede u poslednjim sekundama

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 23:46

Pregled najznačajnijih utakmica dana na afričkom kontinentu

EKSPRES – MBARA SITI 1:1 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Uganda 1)

Kako stoje stvari, vodiće se trka za titulu u Ugandi udvoje. Ekspres je posle remija na svom stadionu ostao pet koraka iza vodećih Vajpersa i URA SC-a. Do prednosti je stigao početkom drugog poluvremena preko Kize, a gosti su samo tri minuta kasnije ostali sa igračem manje, kada je Ositi zaradio drugi žuti karton. Ipak, iako su bili brojčano nadjačani, fudbaleri Mbarara Sitija stižu do izjednačenja u 71. minutu preko Kitengenjia. Do kraja nije bilo promena, Ekspres je ispustio veliku priliku da zadrži priključak za vodećim timovima lige.

HADIJA HOSANA – VOLKITE KENEMA 2:0 (0:0)

(Fudbal, Etiopija 1)

Opravdali su fudbaleri Hadije ulogu favorita. Slavili su na svom stadionu i zadržali šanse u borbi za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Afrički Kup Konfederacija, imaju tri boda manje od Etiopija Bune. Ekipa Volkite je posle trećeg vezanog poraza bez postignutog pogotka deveta, sa 10 bodova manje od današnjeg rivala. Domaćin je tek u finišu slomio otpor rivala, povela je Hadija Hosana preko Hotese u 74. minutu, da bi trijumf u poslednjim trenucima meča overio Dimamu.

KANON JAOUNDE – TONERE 0:0

(Fudbal, Kamerun 1)

Razočaravajuć ishod za Kanon, koji je posle poraza u minulom kolu osvojio samo bod u susretu sa jednim od slabijih timova u Grupi B i tako propustio priliku da se popne na prvo mesto. Fudbaleri Tonere su posle uvodnog trijumfa i pet put ostali bez pobede, ali mogu biti zadovoljni bodom na gostovanju, posebno jer Kanon Jaounde igra odlično na svom terenu, gde je bez poraza (tri trijuma) uz sam jedan primljen gol.

ELMINA ŠARKS – WAFA 1:0 (0:0)

(Fudbal, Gana 1)

Važna pobeda za fudbalere Elmine Šarks. Pred 20 kolo imale su Ajkule tri boda manje od današnjeg rivala, ali je sada VAFA sa istim bodovnim saldo odmah ispod njih na tabeli. Pogodak vredan pobede i zauzimanja 10. mesta postigao je defanzivac Samuel Artur i to u četvrtom minutu nadoknade drugog poluvremena. Treća pobeda fudbalera Elmina Šarksa u poslednja četiri suserta, kojom je napravljena lepa zaliha u odnosu na timove ispod crte, pa je ostvaren i veliki korak ka opstanku.

BAHIR DAR KENEMA – DIRE DAVA 1:1 (1:1)

(Fudbal, Etiopija 1)

Fudbaleri Bahira su produžili seriju nepobedivosti na 11 mečeva, ali nisu uspeli da upišu tri boda ovoga puta. Ekipa Dire Dava ima gotovo duplo manje bodova od rivala, doživela je poraz na svom stadionu od Bahira, ali je ovoga puta izdržala i došla do boda. Golovi su pali u poslednjih 10 minuta prvog poluvremena, gosti su poveli preko Isaisa, da bi Alemu poravnao rezultat u 45. minutu. Bahir je prišao na dva boda drugoplasiranoj Etiopija Buni, ali sada ima utakmicu više.

JANG AFRIKENS – BIAŠARA MARA JUNAJTED 1:0 (0:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Trgli su se fudbaleri Jang Afrikensa i prekinuli seriju od tri meča bez trijumfa. Posle 15. pobede u šampionatu nalaze se na prvom mestu na tabeli sa 54 boda, četrii više od Azama, koji ima utakmicu više, ali problem bi mogala da bude trećeplasirana Simba, koja ima pet bodova i četiri utakmice manje od lidera. Biašara je posle serije dobrih rezultat pretrpela drugi vezani poraz. Gol odluke na Bendžamin Emkapa stadionu postigao je napadač iz Burkine Faso Jakuba Sonje u 58. minutu.

GAZI AL MEHALA – PIRAMIDS 2:2 (1:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Šok za fudbalere Piramidsa u poslednjim trenucima. Uspeli su da stignu do preokreta i kada se činilo da će upisati trijumf, koji bi ih odveo na deobu drugog mesta, doživeli su hladan tuš u četvrtom minutu nadoknade. Gazi je do prednosti stigao u 25. minutu preko Navabija, otišlo se na odmor sa 1:0, ali su gosti za samo šest minuta stigli do preokreta. Rezultat je po isteku jednog časa igra poravnao El Gabas, da bi bivši fudbaler Bordoa Dijego Rolan samo 300 sekundi kasnije doneo prednost ekipi Piramidsa. Ipak, u poslednjim trenucima bod domaćinu ozbezbeđuje Naderi. Bod je ostavio Piramids na petom mestu, sa istim bodovnim saldom kao i Al Ahli, ali uz čak šest utakmica više. Gazi El Mahala na 11. mestu posle četvrtog remija u poslednjih pet utakmica, sa tri boda manje od večerašnjeg rivala.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara