AFRIKA: Počinje egipatska elita, zicer za šampiona u Etiopiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 09:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Egipat 1)

Počinje sezona u egipatskoj eliti, a otvaraju je klubovi koju su prethodnu okončali serijama nerešenih ishoda. Nešnal Benk Idžipt je u minuloj takmičarskoj godini ostvario primarni cilj i preživeo u prvom rangu sa pet bodova iznad zone ispadanja, a okončao je prvenstvo sa tri remija. El Gaiš je vezao četiri nerešena ishoda, završio kao osmi, ali je pre nekih mesec dana napravio fenomenalnu uvertiru za ovu sezonu - pobedio je najtrofejniji klub sveta Al Ahli u Superkupu posle penal serije.

SMOUHA - AL ITIHAD, 17.30

(Fudbal, Egipat 1)

Ekipi Smouhe je krajem prošle sezone nedostajao samo bod za treću poziciju koja je garantovala kvalifikacije za Afrički kup konfederacija, dok je Al Itihad završio prvenstvo kao sedmoplasirani. Obe ekipe vuku serije nepobedivosti iz prošle sezone - Smouha je vezala šest prvenstvenih mečeva (četiri pobede, dva remija), Al Itihad jedan manje (četiri remija i trijumf). Kada je reč o međusobnim duelima, na poslednjih šest dolazio je tip gol-gol, a četiri puta su igrali nerešeno uz po jedno slavlje oba tima.

HADIJA HOSANA - BAHIR DAR, 14.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Hadija bi najradije zaboravila premijernu utakmicu u sezoni i poraz od šampiona Fasila protiv kojeg joj je malo šta polazilo za rukom. Bahir je bio ubedljiv protiv Adis Abebe kojoj je spakovao tri lopte u mrežu. Kada se osvrnemo na prethodna tri međusobna okršaja ovih rivala, možemo konstatovati da su bili poprilično izjednačeni - oba tima su upisala po trijumf minimalnim rezultatom i odigrali nerešeno 2:2.

VOLKITE - FASIL, 17.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Branilac titule Fasil je sigurno otvorio sezonu u Etiopiji i slavio u prvom kolu protiv Hadije uz het-trik Alemua Fekadua. Sa druge strane Volkite je startovao remijem 1:1. Gostujući sastav ulazi u utakmicu sa epitetom velikog favorita, a istorijat međusobnih okršaja kaže da je Fasil dobio poslednja dva sučeljavanja minimalnim rezultatom, a da je pre toga Volkite slavio, takođe sa 1:0.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara