Fudbaleri Radža Kazablanke (©Reuters)
Fudbaleri Radža Kazablanke (©Reuters)

AFRIKA: Radža Kazablanka na pragu titule, Al Ahli u poteri za Piramidsom

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 09:30

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Egipat 1)

Zamalek je prošlog meseca osvojio Kup konfederecija, drugorangirano takmičenje u Africi. Velikan iz Kaira ima lošu sezonu u domaćem šampionatu, nema šansu za titulu. Ima veliki broj zaostalih utakmica, ali je daleko od borbe za titulu. Verovatno će Piramids i Ah Ahli da vode glavnu reč. Zamalek je dobio Keramiku sa 1:0 u prvom meču ovih timova u ovom šampionatu Egipta.

FARKO – AL AHLI, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Al Ahli ima čak 23 bodova manje od lidera Piramidsa, ali i čak osam mečeva manje. Šampion Afrike tek treba da odigrao zaostale utakmice, pa tabela još nije realna. Velikan iz Kaira ima četiri pobede u nizu. Farko je na mestu koje vodi u niži rang, ali četiri meča u nizu nije poražen (po dva remija i trijumfa).

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

MS ALŽIR – ORAN, 19.00

(Fudbal, Alžir 1)

MS Alžir je još prošlog meseca obezbedio titulu u Aližiru, skinuo s trona Belouzdad, pa nije pobedio već tri meča. I pored toga velikog devet bodova prednosti u odnosu na Konstantina. Danas je slavlje u gradu Alžirsu, na stadionu 5. Jul koji prima 64.200 gledalaca, proslava titule za domaćina koji će naredne sezone da igra u Ligi šampiona Afrike. Oran je na 12. mestu pred poslednje kolo, pa i gosti nemaju imperativ. MS Alžir nije poražen ove sezone na svom stadionu. Na 14 utakmica čak 12 pobeda, a primio je samo sedam golova, odnosno tresla se mreža domaćina na svakom drugom meču.

MULADIJA – RADŽA KAZABLANKA, 19.00

(Fudbal, Maroko 1)

Radža je na pragu titule u Maroku. Dugo godina je vladao gradski rival Vidad, prošle godine je kruna otišla u Rabat u vitrine FAR-a, a sada su Zeleni na pragu krune u ovoj državi na severu Afrike. Ipak, tim iz Kazablanke mora da pobedi Muladiju u gostima. Ima samo bod više od šampiona FAR Rabata koji je prošle nedelje napravio kiks protiv Mogreba i verovatno ostao bez krune.

FAR RABAT – FUS RABAT, 19.00

(Fudbal, Maroko 1)

FAR igra gradski derbi Rabata sa FAS-om. Mora da pobedi, ali i da čeka kiks Radža Kazablanke (remi ili poraz) da bi odbranio titulu. Dugo je šampon bio lider, ali je prošle nedelje odigrao samo 2:2 sa Mogrebom i sada ne drži sudbinu u svojim rukama. U prvom meču ovih rivala FAR je slavio sa 4:1 početkom godine.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara