Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Savršeno veče i šestica Piramidsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 22:30

Evo pregleda rezultata najvažnijih utakmica sa afričkog kontinenta

GOLDEN EROUZ – MAMELODI - 1:1 (1:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika - Kup 8)

Posle prvog polufinalnog meča Kupa 8 može se konstatovati: ista meta, isto odstojanje. Golden Erouz bolje je otvorio susret. Na dobro poznatom svakom pedlju terena Nkobeko Dlamini je načeo goste. Činilo se posle uvodnih taktova da bi domaćin mogao da iznenadi favorizovani Mamelodi, ali da do toga ne dođe postarao se Pavol Safranko. Ušao je u 72. i pogodio pet minuta pre kraja regularnih 90. Uvođenje Slovaka ispostavilo se kao pun pogodak.

PIRAMIDS - GAZI EL MEHALA - 6:0 (2:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Kasno je upalio Piramids. Titula je izgubljena, sada mu preostaje da odbrani treće mesto koje mu donosi prohodnost u Kup konfederacija. Rapsodija Piramidsa i četvrti uzastopni trijumf doveli su klub na treću poziciju. A, napretku na tabeli kumovala je Smouha. Otvorio je Piramids meč promašenim penalom. Za Isu je bela tačka bila crna, a upravo je on otključao sef gostiju. Het-trik Adela, a u strelce su se još upisali i Saber i Hasan. Savršeno veče.

SMOUHA - MISR LEL MAKASA - 1:1 (1:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Sezona odmiče, Smouha pada. Jedno vreme nije mogla da se sastavi, zatim je ušla u seriju pobeda, ali svakoj seriji dođe kraj. Smouhinoj je kraj označila Misr Lel Makasa. Sve vredno pomena desilo se u prvom poluvremenu. Smouha je povela preko Fatija, da bi gosti u 38. minutu sa kreča stigli do boda.

SKIKDA – KABILIJA - 1:1 (0:1)

(Fudbal, Alžir 1)

Pravo čudo u Alžiru! Skikda je osvojila bod. Mnogima je teško da poveruju, ali - da. To se zaista dogodilo. Posle 13 vezanih poraza Skikda je konačno uzela bod. Neće joj on pomoći da se spasi ispadanja, sudbina Skikde - igranje u drugom rangu iduće sezone - odavno je poznata. Ali, posle mnogo vremena osmesi su ponovo tu.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara