AFRIKA: Sve uzbudljivija šampionska trka u Alžiru

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 00:09

Evo pregleda rezultata najvažnijih utakmica sa afričkog kontinenta

APEJES AKADEMIJA – UMS, 16.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kamerun 1)

Trećeplasirani tim kamerunskog šampionata je nastavio sa odličnim rezultatima. Seriju bez poraza produžio je na šest utakmica. Slavio je po treći put u tom nizu i prekinuo seriju UMS-a od četiri remija. Gol odluke pao je početkom drugog poluvremena, gosti nisu imali snage za odgovor.

ENPI – SMUHA, 19.00

(Fudbal, Egipat 1)

Fudbaleri Enpija po sedmi put zaredom nisu poraženi, ali su upisali i peti remi u tom nizu. Nisu uspeli da iskoriste pad u formi Smuhe, pa su ostali dva boda iza. Bili su na pragu trijumfa, postigli su gol u 90. minutu, ali ih je ubrzo VAR razočarao. Pogodak Šerifa je poništen zbog ofsajda.

SAURA – BELUIZDAD 1:1 (1:0)

(Fudbal, Alžir 1)

Derbi 35. kola šampionata Alžira završen je bez pobednika. Lider Beluizdad je poveo iz penala u 39. minutu, ali je domaćin na isti način stigao do izjednačenja u 60. inutu. Pogoci sa bele tačke ispostavili su se i kao jedini te je razlika između dva tima ostala ista, dok je remi iskoristio Setif.

ES SETIF – BISKRA 4:0 (2:0)

(Fudbal, Alžir 1)

Setif je pobedom prišao lideru šampionata na pet bodova. Domaćin je zahvaljujući Đahnitu poveo sa penala, a sve dileme razrešio je dvostruki strelac Đabu. Tačku na goleadu je u poslednjem minutu susreta stavio Lomotej postavivši krajnji rezultat.

USM ALŽIR – PARADU 2:1 (1:0)

(Fudbal, Alžir 1)

DOmaćin je nastavio trku sa rivalima iz vrha, međutim do celog plena je stigao uz dosta neizvesnosti. Iako je poveo u 9. minutu, a u 86. stekao brojčanu prednost posle isključenja jednog od fudbalera gostiju, Paradu je uspeo da stigne do iznenađenja, ali je konačnih 2:1 postavio Opoku u trećem minutu sudijske nadoknade.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara