Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Zamalek overava plasman u Ligu šampiona, "šećerni derbi" u Tanzaniji

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 09:12

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Uganda 1)

Tri meča koji su na programu ovog petka od 14 časova otvaraju 2. kolo šampionata Ugande. Za BUL ovo će da bude prvi meč, pošto je on bio slobodan u 1. kolu. Prvenstvo broji 15 klubova, tako da će po jedna ekipa svake nedelje da odmara. Polis bi voleo da je baš on bio ta ekipa, pošto je na premijeri dosta lako izgubio od Vajpersa, sa 2:0. Policajci su igrali protiv BUL-a samo jednom ove godine, u februaru, kada su na svom terenu pobedili sa 2:0. Tako su prekinuli rivalu seriju od šest uzastopnih pobeda nad Polisom.

BRAJT STARS – ONDUPARKA, 14.00

(Fudbal, Uganda 1)

Meč Onduparke i UPDF-a bio je jedini u prvom kolu koji je završen bez pobednika, pošto su odigrali 1:1. Na tome im zavide fudbaleri Brajt Starsa, koji bi bili presrećni da su osvojili bod u duelu sa Mbarara Sitijem. Nisu, izgubili su sa 3:1, a meč je praktično bio prelomljen još u prvom poluvremenu. Na poslednjih šest susreta današnja dva rivala nismo viđali mnogo golova, nikad više od dva. Najčešći rezultat bio je 0:0, kako se završio i njihov poslednji okršaj, u maju ove godine, na stadionu Onduparke.

VAJPERS – VAKISO DŽAJANTS, 14.00

(Fudbal, Uganda 1)

Zmije su zadavile Policajce u prvom kolu, a sada love Džinove. Vajpersi su, kao što smo već napisali, novu sezonu otvorili rutinskom pobedom nad Polisom sa 2:0. Tako su jasno stavili do znanja rivalima da žele da se osvete svima za prošlu sezonu, kada su porazom u pretposlednjem kolu ostali bez titule, ali i mesta u utešnom Kupu konfederacija. Završili su treći na tabeli, sa dva boda manje od šampiona Ekspresa. Vakiso Džajantsi su otvorili prvenstvo na najgori način od svih timova u Ugandi, porazom od Kampala Sitija sa 3:0, pa su sada poslednji na tabeli. Prošle sezone su dva puta remizirali sa Vajpersima, što bi bio ishod kojim bi danas sigurno bili zadovoljni.

KAGERA ŠUGAR – MTIBVA ŠUGAR, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

"Šećerni derbi" u Tanzaniji. U zemlji na istoku Afrike industrija šećera je vodeća, pa tako nekoliko klubova sponzorišu lokalne kompanije. Kagera i Mtibva su dva takva kluba, a oni se sastaju u četvrtom kolu. Za sada nijedna od te dve ekipe ne zna za pobedu, učinak im je identičan – dva osvojena poena uz gol-razliku 1:2. Prošle sezone su se oni sastali u aprilu, na stadionu Mtibve, kada je bilo 1:1. Zanimljivo, igra GG je došla na poslednjih pet njihovih okršaja.

KONSTANTIN – ORAN, 16.30

(Fudbal, Alžir 1)

Počinje šampionat Alžira, otvara ga duel Konstantina i Orana, dok će ostali mečevi 1. kola da se igraju za vikend. Prošle sezone su oba tima završila u gornjoj polovini tabele, Konstantin osmi, a Oran šesti sa tri poena više od svog današnjeg rivala. To mu je donelo plasman u Arapski kup šampiona. Prošle sezone je na terenu Konstantina trijumfovao sa 3:1, na Oranovom terenu su potom odigrali 0:0, a ta tri poena su na kraju i doneli razliku. Konstantin na poslednjih devet okršaja nije savladao Oran.

ZAMALEK – TASKER, 19.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Zamalek je jedna od najjačih ekipa u Africi, pa bi tako bila prava senzacija ukoliko ne bi uspeo da se plasira u Ligu šampiona. Egipćani nisu dobili preteškog rival au kvalifikacijama, prvaka Kenije Tasker, pa se očekuje da bez većih problema u Kairu overe prolaz. Doneli su iz prvog meča lepu prednost od 1:0. Zamalek i Tasker su se sastali i u kvalifikacijama za elitno takmičenje 2005. godine. Tada su Egipćani takođe prošli dalje, sa dve pobede, 1:0 u Keniji i 3:1 u Kairu.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara