AFRIKA: Zizo pogodio za titulu, Al Ahli definitivno pada posle pet sezona

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 23:19

Pogledajte kako su završene neke od utakmica koje su odigrane na afričkom kontinentu

MAMELODI SANDAUNS – AMAZULU 1:0 (1:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Mamelodi je uspešno odradio ovaj meč, a može se reći da je imao i sreće. Domaći tim stigao je do trijumfa u 44. minutu kada je Cvane pogodio iz penala. Upravo je bela tačka bila presudna. Amazulu nije uspeo da se vrati u meč.

EL ISMAILI – VADI DEGLA 0:2 (0:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Nije bilo golova u prvom poluvremenu, a onda je Vadi Degla rešila da ukrade čitav deo kolača. Na početku drugog poluvremena Atef je napravio individualni učinak kojim je rešio utakmicu. Prvo je bio precizan u 49. minutu, pa onda u 62. minutu utakmice.

ENPI – EL GAIŠ 1:1 (1:1)

(Fudbal, Egipat 1)

U meću bez rezultatskog značaja, pošto su oba tima u "zlatnoj sredini" egipatskog prvenstva, ENPI i El Gaiš odigrali su kao što se i moglo očekivati - nerešeno. Baš kao što su i završena prethodna četiri susreta istih rivala. Domaćin je poveo u petom, gosti izjednačili iz penala u 22. minutu i to bi bilo to. Ko je pratio ishode ranijih njihovih duela, sigurno nije iznenađen.

AL AHLI – AL MASRI 4:2 (3:2)

(Fudbal, Egipat 1)

Dva remija u prethodna tri kola gotovo sigurno koštaće titule petostrukog uzastopnog šampiona Egipta i najtrofejniji afrički klub. Pobedio je Al Ahli u duelu sa Al Masrijem, ali dva kola pre kraja Zamalek ima džinovska četiri boda prednosti. Teško da će ih ispustiti.

KERAMIKA KLEOPATRA – ZAMALEK 1:1 (1:2)

(Fudbal, Egipat 1)

Osmom uzastopnom pobedom u prvenstvu, Zamalek je praktično stavio tačku na šampionsku trku. U poslednja dva kola ulazi sa četiri boda prednosti u odnosu na petostrukog uzastopnog šampion Al Ahli i biće senzacija ukoliko ih ispusti. Tri minuta trajala je potencijalna drama u finišu sezone, ali su gosti u nadoknadi prvog poluvremena izjednačili, a onda u 60. minut golom Ziza stigli i do izuzetno važne pobede.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara