Sergio Aguero (Foto: AFP)
Sergio Aguero (Foto: AFP)

Aguero frustriran neigranjem, veruje da ga je Gvardiola već precrtao

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.03.21. | 10:00

Argentincu na kraju sezone ističe ugovor sa Mančester Sitijem, a u klubu još nisu ništa preduzeli povodom njegovog produžetka

Rastanak se bliži, a od produžetka saradnje nema nikakvih naznaka. Do kraja isteka ugovora sa Mančester Sitijem, Serhiju Agueru je ostalo još tri i po meseca, međutim, na Etihadu za sada ne rade ništa tim povodom, što prema saznanju Dejli mejla, Argentinca počinje da frustrira.

Naime, Pep Gvardiola je u sredu pred utakmicu sa Sautemptonom govorio o Aguerovoj situaciji, istakavši da u ovako bitnom delu sezone ne može da misli na takve stvari.

Izabrane vesti

"Možda ću o tome razmišljati kada počne reprezentativna pauza i budem imao više vremena. Kao čovek, ali i kao igrač, naravno da želim da ostane. Ali moraćemo da vidimo šta će se dogoditi na kraju sezone", rekao je španski stručnjak.

Međutim, kako piše pomenuti britanski list, Aguero je sve više razočaran načinom na koji se Gvardiola ophodi prema njemu ove sezone, posebno u prethodnih nekoliko nedelja otkako je potpuno zdrav. Pomenutu utakmicu sa Sautemptonom počeo je sa klupe i u igru ušao u 72. minutu. Prethodne dve protiv Mančester Junajteda i Vulverhemptona ispratio je sa tribina. Zapravo, samo je četiri puta ove sezone bio starter.

Argentinac je jesenas četiri nedelje bio van stroja zbog povrede zadnje lože, ali otkako se krajem novembra vratio protiv Olimpijakosa, odigrao je svega 171 minut u svim takmičenjima, mada je jedan od razloga tako male minutaže i korona virus, koji je Kun zakačio sredinom januara.

"Ne treba da zaboravimo koliko dugo je bio odsutan. Postaje sve bolji. Znam da su mu minuti potrebni kako bi se vratio u najbolju kondiciju, ali mi nismo u mogućnosti da mu damo minute samo radi minuta, jer smo u vrlo bitnom delu sezone. Moramo da budemo smireni, klub će razgovarati sa njegovim agentom kako bi se upoznao sa situacijom, pa ćemo pregovarati na kraju sezone", dodao je Gvardiola pred utakmicu sa Sautemptonom u sredu.

Sve pomenuto dovelo je do toga da najbolji strelac u istoriji Mančester Sitija poveruje kako je Gvardiola ipak već doneo odluku, odnosno da je posle desetogodišnjeg boravka u plavom delu Mančestera konačno vreme za rastanak. Međutim, u Sitiju tvrde da to nije slučaj i da će zahvaljujući svim dostignućima u prethodnoj deceniji Aguero sam moći da odlučuje o uslovima pod kojima bi napustio Etihad.

Bilo kako bilo, već sada se uveliko piše o kupovini novog napadača na leto kao Sitijevom prioritetu u narednom prelaznom roku, jer Aguerovim problemima sa povredama nikad kraja, zenit karijere je premašio, a poslednji gol u Premijer ligi postigao pre više od godinu dana, sredinom januara 2020. protiv Šefild Junajteda. Međutim, Aguera frustrira to što dovoljno često ne dobija priliku da taj post prekine. Gvardiola se s druge strane brani tvrdnjama kako Sitijeva desetka nije na potrebnom fizičkom nivou za 90 minuta fudbala i da zbog konstantnog imperativa uspeha nema vremena da igrače postepeno vraća u ritam.

Prema tvrdnjama argentinskih medija Aguero iz poštovanja prema klubu neće razmatrati ponude drugih klubova (navodno Barselone i Pari Sen Žermena), jer želi da i posle juna ostane u klubu, ali da bi uskoro ipak mogao da ih uzme u razmatranje ukoliko se situacija ne promeni. A ukoliko se ništa zaista i ne promeni, Argentinac ne bi trebalo previše da brine zbog svoje budućnosti, jer ga novi predsednik Barselone Đoan Laporta vidi kao keca u rukavu kojim bi ubedio Lionela Mesija da ostane na Nou Kampu.


tagovi

Mančester SitiSerhio Aguero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara