Usama Idrisi (©english.ajax.nl)
Usama Idrisi (©english.ajax.nl)

Ajaks doveo Seviljin promašaj kao alternativu za Promesa

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 16:25

Usama Idrizi na pozajmici u Amsterdamu

Manje od četiri meseca posle potpisivanja za Sevilju Usama Idrisi okarakterisan je kao promašaj, ali bez obzira na taj epitet Ajaks je voljan da do predstojećeg leta pokuša da mu oživi karijeru. Radio Monte Karlo potvrdio je da je dogovor između Andalužana i Kopljanika postignut i da će se krilni fudbaler vratiti u Erediviziju u kojoj je prethodne dve sezone u dresu AZ Alkmara igrao fudbal karijere.

Leta 2020. Kraljica Lige Evrope ga je platila 12.000.000 evra, a amsterdamski velikan će moći da ga otkupi na kraju sezone za 18.000.000. Naravno, poželeće to da uradi samo ako Marokanac bude bio dostojna zamena Kvinsiju Promesu koji se tokom dana za 9.500.000 evra vratio svojoj bivšoj ljubavi moskovskom Spartaku. Jer Idrisi je doveden upravo da popuni prazninu nastalu odlaskom Holanđanina koji je bio strelac šest puta na 19 utakmica (deset puta starter).

Izabrane vesti

Nije se 24-godišnji krilni fudbaler naigrao na Ramon Sančez Pishuanu, budući da broj godina odgovara broju minuta koje je proveo na terenu u španskoj Primeri. Ali Eredivizija bi ponovo mogla da postane zona komfora Marokanca koji je na 127 utakmica odigranih za Groningen i AZ, postigao 36, a nemastio 27 pogodaka.

Po vokaciji levo krilo, uvek spreman i da odgovori zadacima iste pozicije na suprotnoj strani terena. A sada želi da ponovo oseti strast postizanja golova i deljenja asistencija kao deo ubeljivo najmoćnijeg napada holandske elite. Pored sebe će imati i najboljeg asistenta Eredivizije u 21. veku Dušana Tadića.

 


tagovi

Usama IdriziSeviljaAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara