Amin Junes (©Eintraht.de)
Amin Junes (©Eintraht.de)

Ajntraht bacio kocku u poslednji čas: Potpisao felerični Amin Junes

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.10.20. | 15:51

Pozajmica uz opciju kupovine

Ne može Ajntraht da se požali na rezultate u novom startu Bundeslige, ali da bi tim iz Frankfurta ostao u dobrom ritmu, mora da pojača redove.

Upravo to se i dogodilo uoči susreta s Hofenhajmom – potpisao je felerični Amin Junes. Rođeni Nemac rodom iz Libana stavio je u subotu ujutru potpis na dvogodišnju pozajmicu, a Ajntrahtu ostaje i opcija kupovine u junu 2022. godine.

Izabrane vesti

Junes se tako vraća u Bundesligu posle samo pet godina pošto je Menhengladbah zamenio Ajaksom. U međuvremenu je pre dva leta stigao u Napoli kao slobodan igrač, ali se podno Vezuva nije naigrao. U svojoj prvoj sezoni u Napoliju doživeo je kidanje prednjeg ukrštenog ligamenta i dugo se oporavljao, a prošle godine skupio je jedva 180 minuta na terenu i uglavnom je igrao samo u nadoknadi ili završnicama utakmica. Ipak, povrede su nastavile da ga prate pa je zbog toga bio u drugom planu i kod Đenara Gatuza.

Šta će doneti Ajntrahtu? To niko ne zna. Junes se generalno ne uklapa u sistem Adija Hitera sa formacijom 3-5-2, jer nije ni ofanzivni bek, ni klasičan napadač, već krilo i polušpic. Verovatno je da će biti konkurencija u samom napadu baš kao taj polušpic, prvenstveno jer na levoj strani je neprikosnoven Filip Kostić, a ranije iz Hofe stigao je Stiven Cuber za 3.000.000 evra kao rezerva.

Junes je dete Borusije Menhengladbah i prošao je sve kategorije Koltova. Jednu sezonu proveo je na pozajmici u Kajzerslauternu, a onda je slede transferi u Ajaks i Napoli. 



tagovi

Amin JunesLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara